Marinoitu pihvisalaatti chilin, limetin ja lasinuudeleiden kera - ELIXIA
Elixia.fi -sivustolle
Liity jäseneksi

Marinoitu pihvisalaatti chilin, limetin ja lasinuudeleiden kera

Chili, inkivääri ja valkosipuli sisältävät monia mielenkiintoisia yhdisteitä, jotka kiinnostavat tutkijoita niiden mahdollisten terveyttä edistävien vaikutusten ansiosta. Lisäksi naudanlihasta saadaan helposti imeytyvää rautaa. Elimistössä on oltava riittävästi rautaa, jotta jaksat vaativaa harjoittelua.

ELIXIA
15. kesäkuuta 2017

Ainekset ovat 4 henkilölle

Marinadi/kastike:
2 dl rypsiöljyä
2 limettiä
1 punainen chili
4 valkosipulinkynttä
4 cm raastettua inkivääriä
1 tl suolaa

Pihvisalaatti:
875 g lehtipihviä
350 g lasinuudeleita
4 limettiä
4 kevätsipulia
1 ½ vihreää paprikaa
1 ½ keltaista paprikaa
300 g sokeriherneitä
korianteria koristeluun

Ohjeet

Marinadi/kastike: Huuhtele ja hienonna chili. Jos haluat tulisuutta, käytä myös chilin siemenet ja valkoinen siemenliha. Purista limetin mehu, raasta/purista valkosipuli ja kuori ja raasta inkivääri. Sekoita öljyn ja suolan kanssa kulhossa.

Ota talteen 4 rkl salaatinkastikkeeksi.

Viipaloi lehtipihvi ja sekoita viipaleet marinadin kanssa. Anna marinadin tekeytyä huoneenlämmössä 10 minuuttia. Laita marinadi jääkaappiin, jos et käytä sitä heti.

Vihannekset. Valmistele sillä välin vihannekset. Huuhtele paprika, kevätsipuli, chili ja limetti. Poista paprikoista siemenet. Leikkaa paprika, chili ja kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa limetti lohkoiksi.

Nuudelit: Kiehauta vesi lasinuudeleille. Keitä n. 3 minuuttia ja jäähdytä nuudelit huuhtelemalla kylmällä vedellä.

Lämmitä paistinpannu ja paista lehtipihviä ilman marinadia n. 2 minuuttia.

Sekoita nuudelit, lehtipihvi, vihannekset, kastike ja tarjoile!

Marinoitu pihvisalaatti chilin, limetin ja lasinuudeleiden kera

Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi

Liity jäseneksi

Ravinto ja hyvinvointi

Tarjoamme paljon vinkkejä treenaamiseen ja syömiseen niin, että saat terveellisemmät elintavat sekä vahvemman kehon ja mielen.

Lue lisää aiheesta Ravinto ja hyvinvointi →