Marinoitu pihvisalaatti chilin, limetin ja lasinuudeleiden kera
Chili, inkivääri ja valkosipuli sisältävät monia mielenkiintoisia yhdisteitä, jotka kiinnostavat tutkijoita niiden mahdollisten terveyttä edistävien vaikutusten ansiosta. Lisäksi naudanlihasta saadaan helposti imeytyvää rautaa. Elimistössä on oltava riittävästi rautaa, jotta jaksat vaativaa harjoittelua.
Ainekset ovat 4 henkilölle
Marinadi/kastike:
2 dl rypsiöljyä
2 limettiä
1 punainen chili
4 valkosipulinkynttä
4 cm raastettua inkivääriä
1 tl suolaa
Pihvisalaatti:
875 g lehtipihviä
350 g lasinuudeleita
4 limettiä
4 kevätsipulia
1 ½ vihreää paprikaa
1 ½ keltaista paprikaa
300 g sokeriherneitä
korianteria koristeluun
Ohjeet
Marinadi/kastike: Huuhtele ja hienonna chili. Jos haluat tulisuutta, käytä myös chilin siemenet ja valkoinen siemenliha. Purista limetin mehu, raasta/purista valkosipuli ja kuori ja raasta inkivääri. Sekoita öljyn ja suolan kanssa kulhossa.
Ota talteen 4 rkl salaatinkastikkeeksi.
Viipaloi lehtipihvi ja sekoita viipaleet marinadin kanssa. Anna marinadin tekeytyä huoneenlämmössä 10 minuuttia. Laita marinadi jääkaappiin, jos et käytä sitä heti.
Vihannekset. Valmistele sillä välin vihannekset. Huuhtele paprika, kevätsipuli, chili ja limetti. Poista paprikoista siemenet. Leikkaa paprika, chili ja kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa limetti lohkoiksi.
Nuudelit: Kiehauta vesi lasinuudeleille. Keitä n. 3 minuuttia ja jäähdytä nuudelit huuhtelemalla kylmällä vedellä.
Lämmitä paistinpannu ja paista lehtipihviä ilman marinadia n. 2 minuuttia.
Sekoita nuudelit, lehtipihvi, vihannekset, kastike ja tarjoile!
Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi
Liity jäseneksi