Auringonkukansiemenillä paneroitu broilerinfilee papusalaatin kera
Ainekset ovat 4 henkilölle
Auringonkukansiemenillä paneroitu broilerinfilee:
900 g broilerinfileetä
3 rkl soijaa
1 ½ dl auringonkukansiemeniä
2 tl rypsiöljyä paistamiseen
ripaus mustapippuria
Sitruunajogurtti:
puolikkaan luomusitruunan raastettu kuori
½–1 valkosipulinkynsi
2 dl ruokajogurttia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Papusalaatti:
15 parsaa (n. 300 g)
2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
1 pkt mustia papuja (230 g valutettuna)
1 pkt punaisia papuja (230 g valutettuna)
1 pussi italialaista salaattisekoitusta (70 g)
1 rasia kirsikkatomaatteja (250 g)
puolikas kurkku
1 rkl rypsiöljyä
4 viipaletta kuitupitoista leipää
5 g voita tai margariinia / viipale
Ohjeet
Auringonkukansiemenillä paneroitu broilerinfilee: Kaada soija ja auringonkukansiemenet erillisille lautasille. Halkaise fileet ja kääntele broileria ensin soijassa ja sitten auringonkukansiemenissä. Paista broileria rypsiöljyssä n. 3–4 minuuttia miedolla tai keskilämmöllä molemmin puolin siten, että se saa hieman väriä ja on läpikypsä (huom. auringonkukansiemenet palavat helposti, joten älä paista liian korkealla lämmöllä). Mausta mustapippurilla.
Sitruunajogurtti: Pese sitruuna huolellisesti (valitse mieluiten luomusitruuna, jos käytät kuorta). Raasta sitruunan kuoren pintakerros ja valkosipuli ruokajogurtin joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla.
Papusalaatti: Pilko parsa pienempiin osiin ja paista rypsiöljyssä n. 5 minuuttia. Huuhtele pavut, halkaise kirsikkatomaatit ja kuutioi kurkku. Sekoita salaattiainekset suuressa kulhossa ja valuta päälle hieman rypsiöljyä.
Tarjoile auringonkukansiemenillä paneroitu broilerinfilee papusalaatin, sitruunajogurtin ja kuitupitoisen leivän kera.