Tomaattikeitto ravunpyrstöjen kera

Tomaateissa on runsaasti vahvaa lykopeeni-antioksidanttia, joka voi suojata sairauksilta ja vähentää elimistön kuormitusta harjoittelun aikana. Lämmitettynä lykopeeni imeytyy paremmin elimistöön, joten tomaattia kannattaakin syödä lämmitettynä tämän tomaattikeiton tapaan.
SATS
Kategoria
Ravinto ja hyvinvointi

Ainekset ovat 4 henkilölle

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

3 rkl rypsiöljyä

1 rkl basilikaa

1 rkl timjamia

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

800 g säilöttyjä kirsikkatomaatteja

3 dl vettä

2 dl ranskankermaa

340 g valutettuja ravunpyrstöjä

Pinnalle:

Tuoreita basilikanlehtiä

3 viipaletta kuitupitoista leipää / henkilö

Leipäviipaleelle:

5 grammaa voita tai margariinia

2 juustoviipaletta (17 %)

2 paprikarengasta tai 2 kurkkuviipaletta

Ohjeet

Hienonna sipuli ja purista valkosipuli. Paista rypsiöljyssä, kunnes sipuli on kuullottunut ja mausta basilikalla, timjamilla, suolalla ja pippurilla. Lisää säilötyt kirsikkatomaatit ja vesi ja kiehauta. Anna hautua noin 5 minuuttia.

Ota kattila levyltä ja lisää joukkoon ranskankerma. Sekoita keitto sauvasekoittimella.

Tarjoile keitto ravunpyrstöjen, basilikanlehtien ja lisukkeilla varustetun leivän kera.