Purjosipuli-fenkolikeitto paahdettujen hasselpähkinöiden kera
Hasselpähkinöillä on hyvä rasvakoostumus, joka sisältää runsaasti sydämelle ja verisuonille terveellisiä tyydyttymättömiä rasvahappoja.
Kategoria
Ravinto ja hyvinvointi
Ainekset ovat 4 henkilölle
Purjosipuli-fenkolikeitto:
2 isoa fenkolia
1 iso purjosipuli
3 rkl oliiviöljyä paistamiseen
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
n. 8 dl vettä ja 1 kasvisliemikuutio
2 dl ruokakermaa
Pinnalle:
1 dl hasselpähkinöitä
Lisukkeet:
3 viipaletta kuitupitoista leipää / henkilö
Leipäviipaleelle:
5 g kevytmargariinia
2 viipaletta juustoa (17 %)
2 paprikarengasta
Ohjeet
Pienennä fenkoli ja purjosipuli ja paista öljyssä suuressa kattilassa 2–3 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää vettä (niin että fenkoli ja purjosipuli juuri peittyvät) ja liemikuutio. Anna hautua kannen alla n. 10 minuuttia.
Hienonna ja paahda hasselpähkinöitä koristelua varten.
Siirrä kattila pois levyltä ja soseuta keitto yleiskoneessa/tehosekoittimessa. Lisää joukkoon rasva ja sekoita.