Purjosipuli-fenkolikeitto paahdettujen hasselpähkinöiden kera

Hasselpähkinöillä on hyvä rasvakoostumus, joka sisältää runsaasti sydämelle ja verisuonille terveellisiä tyydyttymättömiä rasvahappoja.
SATS
Kategoria
Ravinto ja hyvinvointi

Ainekset ovat 4 henkilölle

Purjosipuli-fenkolikeitto:

2 isoa fenkolia

1 iso purjosipuli

3 rkl oliiviöljyä paistamiseen

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

n. 8 dl vettä ja 1 kasvisliemikuutio

2 dl ruokakermaa

Pinnalle:

1 dl hasselpähkinöitä

Lisukkeet:

3 viipaletta kuitupitoista leipää / henkilö

Leipäviipaleelle:

5 g kevytmargariinia

2 viipaletta juustoa (17 %)

2 paprikarengasta

Ohjeet

Pienennä fenkoli ja purjosipuli ja paista öljyssä suuressa kattilassa 2–3 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää vettä (niin että fenkoli ja purjosipuli juuri peittyvät) ja liemikuutio. Anna hautua kannen alla n. 10 minuuttia.

Hienonna ja paahda hasselpähkinöitä koristelua varten.

Siirrä kattila pois levyltä ja soseuta keitto yleiskoneessa/tehosekoittimessa. Lisää joukkoon rasva ja sekoita.