Broilerinfileet paahdettujen juuresten ja basilikajogurtin kera
Ainekset ovat 4 henkilölle
Paahdetut juurekset:
1 kg porkkanoita
1 kg palsternakkaa
6 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta/kuivattua timjamia
¾ tl suolaa
ripaus mustapippuria
4 rkl rypsiöljyä
Basilikajogurtti:
2 dl ruokajogurttia
puoli ruukkua basilikaa
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Pekoniin kääritty broilerinfilee:
8 pekoniviipaletta
800 g broilerinfileetä
ripaus mustapippuria
Ohjeet
Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Paahdetut juurekset:
Kuori ja viipaloi juurekset. Aseta ne uunipellille ja lisää joukkoon valkosipulinkynnet, timjami, suola, pippuri ja rypsiöljy. Kypsennä juureksia uunissa n. 30 minuuttia.
Basilikajogurtti:
Pienennä basilikanlehdet, purista tai raasta valkosipuli ja sekoita ne ruokajogurttiin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Pekoniin kääritty broilerinfilee:
Kierrä pekoniviipale jokaisen broilerinfileen ympärille ja paista 2–3 minuuttia molemmin puolin, kunnes ne saavat hieman väriä. Mausta mustapippurilla. Pienennä uunin lämpötila 150 asteeseen. Paista fileitä uunissa 12–15 minuuttia tai kunnes ne ovat läpikypsiä.
Tarjoile broilerinfileet paahdettujen juuresten ja basilikajogurtin kera.