Lehtikaalikeitto kananmunien kanssa
Lehtikaali on eniten vitamiineja ja kivennäisaineita sisältävä vihannes. Muista herkutella lehtikaalilla eri muodoissa kun se on sesongissa – syyskuusta helmikuuhun.
Ainekset ovat 4 henkilölle
Lehtikaalikeitto:
600 g tuoreita lehtikaalinlehtiä (n. 800 g tuoretta lehtikaalia varsineen)
2 isoa purjosipulia
2 isoa valkosipulinkynttä
1 fenkoli
2 rkl voita
2 ½ rkl vehnäjauhoja
2 dl ranskankermaa, n. 30 %
2,4 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1–2 tl suolaa
2 maustemittaa raastettua sitruunankuorta
Lisukkeet
6 kananmunaa
8 viipaletta ruisleipää
40 g kevytlevitettä
8 dl appelsiinitäysmehua
Ohjeet
Keitetyt kananmunat: Keitä kananmunat halutun kovuisiksi. Pehmeä keltuainen sopii hyvin keittoon.
Lehtikaalikeitto: Huuhtele lehtikaalinlehdet ja irrota ne paksuista varsista. Suikaloi purjosipuli hienoksi, paloittele fenkoli ja hienonna valkosipuli. Kiehauta vesi ja laita lehtikaalinlehdet siihen pehmentymään muutamaksi minuutiksi. Kaada vesi pois ja valuta lehtikaalinlehdet siivilässä. Paista purjosipuli, valkosipuli ja fenkoli voissa pehmeäksi, n. 3 minuuttia. Ripottele päälle vehnäjauhot ja lisää n. 4 dl vettä, kasvisliemikuutio ja ranskankerma. Keitä noin 3 minuuttia. Sekoita joukkoon esikeitetyt kaalinlehdet ja sekoita sauvasekoittimella. Lisää loput vedestä. Kiehauta keitto ja mausta se sitruunankuorella ja suolalla.
Tarjoa munanpuolikkaiden, ruisleivän ja tuoremehun kanssa.
Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi
Liity jäseneksi