Lehtikaalikeitto kananmunien kanssa - ELIXIA
Elixia.fi -sivustolle
Liity jäseneksi

Lehtikaalikeitto kananmunien kanssa

Lehtikaali on eniten vitamiineja ja kivennäisaineita sisältävä vihannes. Muista herkutella lehtikaalilla eri muodoissa kun se on sesongissa – syyskuusta helmikuuhun.

ELIXIA
20. kesäkuuta 2017

Ainekset ovat 4 henkilölle

Lehtikaalikeitto:
600 g tuoreita lehtikaalinlehtiä (n. 800 g tuoretta lehtikaalia varsineen)
2 isoa purjosipulia
2 isoa valkosipulinkynttä
1 fenkoli
2 rkl voita
2 ½ rkl vehnäjauhoja
2 dl ranskankermaa, n. 30 %
2,4 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1–2 tl suolaa
2 maustemittaa raastettua sitruunankuorta
Lisukkeet

6 kananmunaa
8 viipaletta ruisleipää
40 g kevytlevitettä
8 dl appelsiinitäysmehua

Ohjeet

Keitetyt kananmunat: Keitä kananmunat halutun kovuisiksi. Pehmeä keltuainen sopii hyvin keittoon.

Lehtikaalikeitto: Huuhtele lehtikaalinlehdet ja irrota ne paksuista varsista. Suikaloi purjosipuli hienoksi, paloittele fenkoli ja hienonna valkosipuli. Kiehauta vesi ja laita lehtikaalinlehdet siihen pehmentymään muutamaksi minuutiksi. Kaada vesi pois ja valuta lehtikaalinlehdet siivilässä. Paista purjosipuli, valkosipuli ja fenkoli voissa pehmeäksi, n. 3 minuuttia. Ripottele päälle vehnäjauhot ja lisää n. 4 dl vettä, kasvisliemikuutio ja ranskankerma. Keitä noin 3 minuuttia. Sekoita joukkoon esikeitetyt kaalinlehdet ja sekoita sauvasekoittimella. Lisää loput vedestä. Kiehauta keitto ja mausta se sitruunankuorella ja suolalla.

Tarjoa munanpuolikkaiden, ruisleivän ja tuoremehun kanssa.

Lehtikaalikeitto kananmunien kanssa

Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi

Liity jäseneksi

Ravinto ja hyvinvointi

Tarjoamme paljon vinkkejä treenaamiseen ja syömiseen niin, että saat terveellisemmät elintavat sekä vahvemman kehon ja mielen.

Lue lisää aiheesta Ravinto ja hyvinvointi →