Lampaanfileetä aurinkokuivattua tomaattia, punasipulia ja persiljaa sisältävän salsan kera - ELIXIA
Elixia.fi -sivustolle
Liity jäseneksi

Lampaanfileetä aurinkokuivattua tomaattia, punasipulia ja persiljaa sisältävän salsan kera

Sipuli on superruokaa! Se sisältää kversetiini-antioksidanttia, jolla on yhteys vähentyneeseen sydän- ja verisuonisairauksien riskiin. Ateria sisältää lisäksi useita rautapitoisia aineksia: lammasta, persiljaa ja kvinoaa.

ELIXIA
20. kesäkuuta 2017

Ainekset ovat 4 henkilölle

Lampaanfilee:
800 g lampaanfileetä
ripaus suolaa
ripaus vastajauhettua pippuria
1 rkl rypsiöljyä

Salsa aurinkokuivatuista tomaateista ja persiljasta:
250 g aurinkokuivattuja tomaatteja
ruukku tuoretta persiljaa
1,5 punasipulia
1 rkl rypsiöljyä

7 dl punaista kvinoaa (510 g)
6 dl vihreitä herneitä

Ohjeet

Kvinoa: huuhtele ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan ilman suolaa.

Vihreät herneet: kiehauta vesi ilman suolaa, lisää pakasteherneet ja poista kattila levyltä. Kaada vesi pois n. 2 minuuttia kuluttua.

Salsa aurinkokuivatuista tomaateista ja persiljasta: Valuta tomaateista öljy. Viipaloi tomaatit. Hienonna persilja. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita rypsiöljyn kanssa. Anna tekeytyä.

Lampaanfilee: Mausta lampaanfilee suolalla ja pippurilla. Lämmitä öljy pannussa ja paista n. 6 minuuttia molemmin puolin haluamaasi kypsyyteen.

Tarjoile kvinoa lampaanfileen, salsan ja vihreiden papujen kera.

Lampaanfileetä aurinkokuivattua tomaattia, punasipulia ja persiljaa sisältävän salsan kera

Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi

Liity jäseneksi

Ravinto ja hyvinvointi

Tarjoamme paljon vinkkejä treenaamiseen ja syömiseen niin, että saat terveellisemmät elintavat sekä vahvemman kehon ja mielen.

Lue lisää aiheesta Ravinto ja hyvinvointi →