Kesäinen smoothie - ELIXIA
Elixia.fi -sivustolle
Liity jäseneksi

Kesäinen smoothie

Kesäinen smoothie

Näin kesällä on helppo suosia kotimaisia marjoja ja raikkaita hedelmiä. Niistä saakin erilaisia kevyempiä välipaloja, joita kuumalla (tai edes vähän lämpimällä kelillä) on mukava nauttia. Pakastetut marjat ja hedelmät tuovat kesäiseen smoothieen tarvittavan viileyden, jotta makunautinto olisi todella fresh!

01. heinäkuuta 2018

Raikas Smoothie

Tarjoiltava 6dl smoothie

2,5dl Kauramaitoa

250g Pakastemango palasia

2kpl Banaania

1 Nektariini

150g Vadelmia

Jos sinulla on tehokas tehosekotin, järjestyksellä ei ole niin suurta merkitystä. Itse laitan aina hieman nestettä pohjalle ja sitten hankalimmat eli jäiset tai muuten kovemmat ruoka-aineet, jotta tehosekoitin saa ne sekoitettua parhaiten.

Sitten jokainen ainesosa vuorollaan blenderiin, kunnes lopputulos on kaikinpuolin SMOOTH

Niin kuin olen aikaisemminkin kirjoittanut, yksinkertaisuus on yksi olennaisimpia asioita kokkailuissani. Helpot ruoka-aineet, joita ei tarvitse kissojen ja koirien kanssa etsiä isosta ruokakaupasta ja nopea valmistaminen. 

Pakastealtaista löytyy näitä valmiita mangopaloja, jotka sopivat täydellisesti smoothieen. Voit toki myös käyttää tuoremangoa ja saada viileyden smoothieen esim. pakastetuista marjoista tai vaikka jääpaloista. Jos smoothiella ei ole kiire, niin voit käyttää myös jääkaappia, jotta voit tarjoilla sen kylmänä.

Sain juuri mansikkaprojektini valmiiksi, 2x5kg laatikollista pakkaseen talven varalle. Mustikoiden ja vadelmien keräämisen olen ulkoistanut siitä nauttiville :)

 Nektariinit ovat tän kesän hullutus, en ole laskenut mutta paljon niitä on tullut syötyä, nyt kokeilin ensimmäistä kertaa niitä smoothieen. Banaania käytän hedelmä ja marjasmootiessa poikkeuksetta. Se ei ole vetinen, joten koostumus usein paranee sen myötä. 

Rahkat, kreikkalaiset/turkkilaiset jugurtit ja soijajugurtti/maito valmisteet sopivat tähän smoothieen. Itse käytin kauramaitoa ja pari lusikallista kreikkalaista jugurttia. Kun smoothie on hieman paksua, mutta juotavaa, sen koostumus on täydellinen.

Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi

Liity jäseneksi

Ravinto ja hyvinvointi

Tarjoamme paljon vinkkejä treenaamiseen ja syömiseen niin, että saat terveellisemmät elintavat sekä vahvemman kehon ja mielen.

Lue lisää aiheesta Ravinto ja hyvinvointi →