Manteli-mustikkaohukaiset
Mantelijauhe sisältää enemmän proteiinia kuin vehnäjauho, ja siinä on runsaasti hyödyllisiä kertatyydyttymättömiä rasvahappoja. Maista herkullisia manteli-mustikkaohukaisia!
Ainekset ovat 4 henkilölle
2 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3 kananmunaa
2 dl rasvatonta maitoa
1 tl hunajaa
½ dl mustikoita (tuoreita tai pakastettuja)
10 g voita paistamiseen
Ohjeet
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Vatkaa munat, maito ja hunaja. Anna taikinan turvota 30 min. (ohukaiset voidaan paistaa myös heti, mutta tällöin niistä ei tule yhtä kuohkeita). Lisää puolet mustikoista ja käytä loput tarjoiluun. Paista voissa keskilämmöllä, kunnes ohukaiset ovat kullanruskeita.
Tarjoa ohukaiset sellaisenaan mustikoiden kera. Ne sopivat kylminä myös välipalaksi.
Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi
Liity jäseneksi