Turskaa italialaisessa tomaattikastikkeessa fetajuuston ja kaurasuurimoiden kera
Turska sisältää runsaasti seleeni-antioksidanttia, joka suojaa soluja ja parantaa vastustuskykyä. Ateria on lisäksi kuitupitoinen kauran ja sokeriherneiden ansiosta.
Ainekset ovat 4 henkilölle
850 g turskafileetä
800 g tomaattimurskaa
50 oliivia (250 g)
250 g fetajuustoa
2 rkl rypsiöljyä
3 valkosipulinkynttä
6 dl kaurasuurimoita (400 g) (tai ohrasuurimoita)
450 g sokeriherneitä
Ohjeet
Kiehauta vesi kaurasuurimoita varten ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan mutta ilman suolaa. Voit myös korvata kaurasuurimot ohrasuurimoilla tai –helmillä.
Kuori ja purista valkosipuli. Kuumenna öljy syvässä paistinpannussa. Paista valkosipulia öljyssä muutama sekunti. Kaada joukkoon tomaattimurska ja anna hautua. Lisää valutetut oliivit.
Paloittele fetajuusto pieniksi paloiksi ja lisää tomaattikastikkeeseen. Poista turskafileestä mahdolliset ruodot. Lisää kala ja anna hautua hiljalleen muutama minuutti. Tarjoile sokeriherneiden ja kaurasuurimoiden kera.
Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi
Liity jäseneksi