Porsaan fileetä paahdettujen juuresten ja terveellisen bearnaise-kastikkeen kera
Tämä ateria sisältää runsaasti proteiinia ja kuitua ja lisäksi myös terveellisen version bearnaise-kastikkeesta, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla!
Ainekset ovat 4 henkilölle
Paahdetut juurekset:
1 kg porkkanoita
1 kg palsternakkaa
2 lanttua (n. 600 g, kuorittu)
5 valkosipulinkynttä
5 rkl rypsiöljyä
puoli ruukkua timjamia
ripaus hiutalesuolaa
ripaus mustapippuria
n. 800 g porsaan fileetä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 ½ tl ranskalaista yrttisekoitusta
1 tl rypsiöljyä paistamiseen
Terveellinen bearnaise-kastike:
2 salottisipulia
½ dl vettä
2 rkl valkoviinietikkaa
2 kevyttä ranskankermaa
1 rkl rakuunaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
250 g kirsikkatomaatteja
Ohjeet
Paahdetut juurekset: Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi juurekset ja aseta ne laakeaan uunivuokaan kuorittujen, kokonaisten valkosipulinkynsien kanssa. Valuta päälle rypsiöljyä, lisää timjamia, hiutalesuolaa ja mustapippuria ja anna hautua uunissa n. 30 minuuttia.
Irrota näkyvä rasva porsaanfileestä ja leikkaa filee viiden sentin paksuisiksi viipaleiksi. Lisää mausteet, suola ja pippuri ja paista keskilämmöllä n. 2–3 minuuttia molemmin puolin, kunnes liha on läpikypsä.
Terveellinen bearnaise-kastike: Hienonna sipuli ja kuullota kattilassa muutama minuutti veden ja etikan kanssa. Kun nesteestä on haihtunut puolet, lisää ranskankerma ja mausta rakuunalla, suolalla ja pippurilla. Anna hautua, kunnes koostumus on sopiva.
Tarjoile porsaanfilee paahdettujen juuresten, terveellisen bearnaise-kastikkeen ja kirsikkatomaattien kera.
Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi
Liity jäseneksi