Mustikkapiirakka - ELIXIA
Elixia.fi -sivustolle
Liity jäseneksi

Mustikkapiirakka

Tämän hieman terveellisemmän mustikkapiirakan leipomiseen voit käyttää niin tuoreita, kuin pakastettuja mustikoita. Piirakka saa makeutensa tuoreista taateleista ja kardemumma tuo herkullista pullamaista makua piirakan pohjaan.

ELIXIA
ELIXIA
12. helmikuuta 2021

Blueberry-Pie_inspo.jpg

AINEKSET PIIRAKKAPOHJAAN

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1.5 dl kaurajauhoja 
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 2 dl tuoreita taateleita (muista poistaa kivet) 
  • 1/2 - 1 dl vettä (riippuen taateleiden mehukkuudesta)
  • 1 ruokalusikallinen maidotonta margariinia tai kookosöljyä 
  • Hyppysellinen suolaa ja kardemummaa

OHJEET:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Tee pohjan aineksista taikinamainen “massa” monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. 
  3. Voitele piirakkapohja ja painele taikina vuokaan. 
  4. Esipaista pohjaa 10-15 minuutin ajan ja sillä välin valmistele mustikkatäyte ja muruseos. 
  5. Sekoita 1rkl perunajauhoja n. 4,5dl mustikoita (tuoreita tai pakaste) ja haluamasi makeutus (sokeri, kookossokeri, stevia - jos tarve) keskenään. 

VALMISTA MURUSEOS:

  • 1 ruokalusikallinen maidotonta margariinia 
  • 1/2 dl kaurahiutaleita
  • 2 ruokalusikallista kaurajauhoja
  • 2 teelusikallista steviasokeria/kookossokeria/sokeria

Kaada esipaistetun pohjan päälle mustikat ja ripoittele muruseos päälle. Jatka paistamista noin 30min. 

Koristele halutessasi pensasmustikoilla, syötävillä kukilla tai mistä vain tykkäät! Nauti! 

Jos haluat piirakasta gluteenittoman, käytä kaurahiutaleina sekä kaurajauhoina gluteenittomia versioita. 

Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi

Liity jäseneksi

Ravinto ja hyvinvointi

Tarjoamme paljon vinkkejä treenaamiseen ja syömiseen niin, että saat terveellisemmät elintavat sekä vahvemman kehon ja mielen.

Lue lisää aiheesta Ravinto ja hyvinvointi →