Manteliturskaa kamut-vehnäsalaatin kera - ELIXIA
Elixia.fi -sivustolle
Liity jäseneksi

Manteliturskaa kamut-vehnäsalaatin kera

Ateria sisältää runsaasti proteiinia, kuitua, vitamiineja ja kivennäisaineita. Esimerkiksi mantelissa on runsaasti E-vitamiinia, jota tarvitaan lihasten hapensaantiin.

ELIXIA
22. kesäkuuta 2017

Ainekset ovat 4 henkilölle

Manteliturska:
75 g voita
1 valkosipulinkynsi
¾ tl kurkumaa
ripaus suolaa
1 ½ dl kauraleseitä
75 g mantelilastuja
700 g turskafileetä
1 ½ tl rypsiöljyä uunivuokaan

Kamut-vehnäsalaatti:
4 ½ dl kamut-vehnää (tai speltin jyviä)
puolikas purjosipuli
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 rasia kirsikkatomaatteja (250 g)

Ohjeet

Manteliturska: Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sulata voi, purista/raasta valkosipuli ja mausta kurkumalla ja suolalla. Lisää kauraleseet ja mantelilastut. Levitä täyte voideltuun uunivuokaan asetetun turskan päälle. Paista uunissa n. 15–20 minuuttia.

Kamut-vehnäsalaatti: Keitä kamut-vehnä pakkauksen ohjeen mukaan. Voit myös käyttää speltin jyviä. Viipaloi purjosipuli ja paista öljyssä n. 3–4 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Halkaise kirsikkatomaatit ja sekoita purjosipulin ja lämpimän kamut-vehnän kanssa.

Tarjoile manteliturska haalean kamut-vehnäsalaatin kera.

Manteliturskaa kamut-vehnäsalaatin kera

Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi

Liity jäseneksi

Ravinto ja hyvinvointi

Tarjoamme paljon vinkkejä treenaamiseen ja syömiseen niin, että saat terveellisemmät elintavat sekä vahvemman kehon ja mielen.

Lue lisää aiheesta Ravinto ja hyvinvointi →