Kikhernepihvit seesaminsiemenien ja limettijogurtin kera - ELIXIA
Elixia.fi -sivustolle
Liity jäseneksi

Kikhernepihvit seesaminsiemenien ja limettijogurtin kera

Kokeile tätä proteiinipitoista ateriaa! Kikherneiden ja bulgurin sisältämät aminohapot sisältävät reilusti proteiinia, jota tarvitaan lihasten kasvuun. Seesaminsiemenet sisältävät lisäksi runsaasti kalsiumia ja omega-6-rasvahappoja.

ELIXIA
11. kesäkuuta 2017

Ainekset ovat 4 henkilölle

Kikhernepihvit:
4 purkkia kikherneitä (170 g valutettuna)
¾ purjosipulia
1 valkosipulinkynsi
puoli ruukkua oreganoa
1 kevyesti vatkattu kananmuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
n. ¾ dl sokerijuurikashiutaleita tai korppujauhoja
¾ dl kuorellisia seesaminsiemeniä
4 rkl oliiviöljyä paistamiseen

4 dl bulguria
puoli ruukkua oreganoa
1 ½ tl oliiviöljyä

Limettijogurtti:
2 dl ruokajogurttia
½ raastetun limetin kuori
1 valkosipulinkynsi
1 tl hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

100 g pinaattia

Ohjeet

Kikhernepihvit: Huuhtele kikherneet ja soseuta ne yleiskoneessa. Pilko purjosipuli ja lisää yleiskoneeseen yhdessä valkosipulin, oreganonlehtien, kevyesti vatkatun kananmunan, suolan ja pippurin kanssa. Lisää sokerijuurikashiutaleita tai korppujauhoja, jos haluat koostumuksesta kiinteämmän. Kaada seesaminsiemenet kulhoon. Muotoile 12 pientä kikhernepihviä, kääntele seesaminsiemenissä ja paista n. 4–5 minuuttia molemmin puolin miedolla lämmöllä.

Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Ripottele päälle oreganoa ja oliiviöljyä, kun bulgur on kypsää.

Limettijogurtti: Raasta limetin kuori ruokajogurtin sekaan. Purista valkosipuli ja mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile kikhernepihvit bulgurin, limettijogurtin ja pinaatin kera.

Kikhernepihvit seesaminsiemenien ja limettijogurtin kera

Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi

Liity jäseneksi

Ravinto ja hyvinvointi

Tarjoamme paljon vinkkejä treenaamiseen ja syömiseen niin, että saat terveellisemmät elintavat sekä vahvemman kehon ja mielen.

Lue lisää aiheesta Ravinto ja hyvinvointi →