Joululta maistuva gluteeniton granola - ELIXIA
Elixia.fi -sivustolle
Liity jäseneksi

Joululta maistuva gluteeniton granola

Joululta maistuva gluteeniton granola

Joulu alkaa olla lähellä, eikä ole mitään syytä jättää joulun mauista nauttimista vain jouluaattoon. Tämä on piparkakkumausteilla maustettu gluteeniton granola, joka piristää mitä tahansa aamiaista!

Caroline Ahlqvist
Caroline Ahlqvist
07. joulukuuta 2017

Neilikka, kardemumma ja kaneli edistävät ruoansulatusta ja inkivääri on tunnettu muun muassa tulehduksia ehkäisevistä ominaisuuksistaan. Nauti hyvän granolan ihanista joulun mauista!

Ainekset

2 dl hasselpähkinäjauhoa
2 dl karkeaa mantelirouhetta
2 dl kurpitsansiemeniä
2 dl auringonkukansiemeniä
2 dl tattarijauhoa
1/2 dl pellavansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl maustamatonta öljyä
3 rkl hunajaa
3 rkl vettä
1/2 tl suolaa
2 rkl kanelia
1 rkl kardemummaa
1 rkl jauhettua neilikkaa
1/2 rkl jauhettua inkivääriä
1 tl vaniljajauhetta 

Valmistus:

1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja sekoita joukkoon vesi, öljy ja hunaja.

2. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja levitä granola pellille tasaiseksi kerrokseksi.

3. Paista noin 20 minuuttia 175 asteessa. Käännä varovasti viiden minuutin välein, jotta granola paistuu tasaisesti. 

Anna jäähtyä ja tarjoa täyteläisen jogurtin sekä hedelmien ja marjojen kera.

Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi

Liity jäseneksi

Ravinto ja hyvinvointi

Tarjoamme paljon vinkkejä treenaamiseen ja syömiseen niin, että saat terveellisemmät elintavat sekä vahvemman kehon ja mielen.

Lue lisää aiheesta Ravinto ja hyvinvointi →