Joululta maistuva gluteeniton granola
Joulu alkaa olla lähellä, eikä ole mitään syytä jättää joulun mauista nauttimista vain jouluaattoon. Tämä on piparkakkumausteilla maustettu gluteeniton granola, joka piristää mitä tahansa aamiaista!
Neilikka, kardemumma ja kaneli edistävät ruoansulatusta ja inkivääri on tunnettu muun muassa tulehduksia ehkäisevistä ominaisuuksistaan. Nauti hyvän granolan ihanista joulun mauista!
Ainekset
2 dl hasselpähkinäjauhoa
2 dl karkeaa mantelirouhetta
2 dl kurpitsansiemeniä
2 dl auringonkukansiemeniä
2 dl tattarijauhoa
1/2 dl pellavansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl maustamatonta öljyä
3 rkl hunajaa
3 rkl vettä
1/2 tl suolaa
2 rkl kanelia
1 rkl kardemummaa
1 rkl jauhettua neilikkaa
1/2 rkl jauhettua inkivääriä
1 tl vaniljajauhetta
Valmistus:
1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja sekoita joukkoon vesi, öljy ja hunaja.
2. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja levitä granola pellille tasaiseksi kerrokseksi.
3. Paista noin 20 minuuttia 175 asteessa. Käännä varovasti viiden minuutin välein, jotta granola paistuu tasaisesti.
Anna jäähtyä ja tarjoa täyteläisen jogurtin sekä hedelmien ja marjojen kera.
Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi
Liity jäseneksi