Hyvä ja terveellinen Snickers-raakakakku
Terveellinen, helppo ja sokeriton! Tämä on snickers-raakakakku, joka on täynnä vitamiineja, hivenaineita ja terveellisiä rasvoja ja joka sopii erinomaisesti nautittavaksi teekupillisen kanssa pimeinä syysiltoina. Helppo tehdä, eikä uunia tarvita, koska raakaruokia ei kuumenneta yli 42 asteen.
Ainekset
Pohja:
150 g grammaa tuoreita, kivettömiä taateleita
1,5 dl paahdettuja hasselpähkinöitä
1 dl kookoshiutaleita
3 rkl kaakaota
1,5 rkl vettä
Täyte 1:
150 g makeuttamatonta maapähkinävoita
75 g tuoreita, kivettömiä taateleita
3 rkl kookosöljyä
2 tl vaniljauutetta tai -jauhetta
Täyte 2:
150 g makeuttamatonta maapähkinävoita
1,5 dl kookosmaitoa – valkoinen, ylinnä purkissa oleva osa
2 rkl hunajaa
1 tl vaniljauutetta tai -jauhetta
Päälle:
1 dl karkeasti rouhittuja maapähkinöitä
50 g tummaa, maidotonta suklaata
VALMISTUS
1. Pohja: Sekoita kaikki ainekset yhteen. Voitele 20 x 20 cm:n kokoinen vuoka kookosöljyllä ja vuoraa leivinpaperilla niin, että reunat ja pohja peittyvät. (Tämä siksi, että taikinaa on helpompi työstää leivinpaperin kanssa.) Painele taikina tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperille.
2. Täyte 1: Sekoita kaikki ainekset yhteen sauvasekoittimella. Levitä pohjalle.
3. Täyte 2: Sekoita ainekset yhteen. Levitä täytteen 1 päälle.
4. Rouhi karkeasti 1 dl maapähkinöitä ja ripottele rouhetta koko kakun päälle. Sulata suklaa vesihauteessa ja kaada ohuena nauhana kakun päälle. Laita kakku jääkaappiin jäähtymään. Leikkaa ruuduiksi ennen tarjoilua!
Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi
Liity jäseneksi