Gluteeniton ja maidoton mutakakku
Tahmea mutakakku kahvipöytään, syntymäpäiväjuhliin tai ehkä vain välipalaksi silloin tällöin. Kakku ei sisällä gluteenia eikä maitotuotteita, joten se sopii useimmille. Mutakakun voi hyvin myös pakastaa. Ota se silloin pakastimesta hyvissä ajoin ennen tarjoilua ja anna sen sulaa hitaasti huoneenlämmössä.
GLUTEENITON JA MAIDOTON TAHMEA MUTAKAKKU
10–12 palaa
Ainekset
Pohja:
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 1 dl paahdettuja hasselpähkinöitä
- 12 kpl kivettömiä taateleita
- 1/2 dl kaakaojauhetta
- 1 rkl vettä
- 1 dl kookoshiutaleita
Päällikerros:
- 4 kourallista manteleita tai muita pähkinöitä
- 12 kivetöntä taatelia
- 2 rkl kookosöljyä
- 3 dl kookoskermaa
- 1/2 dl kaakaojauhetta
- 50 g tummaa suklaata sulatettuna
- 1 tl vaniljajauhetta
Päälle:
- 1 kourallinen hienonnettuja pähkinöitä, marjoja tai jotain muuta maun mukaan.
Valmistus:
- Pohja: Hienonna siemenet ja pähkinät ja lisää muut ainekset. Lisää vettä, jos taikina vaikuttaa liian kuivalta, jotta pohja pysyisi koossa.
- Vuoraa 20 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele pohjataikina tasaisesti vuoan pohjalle.
- Päällikerros: Hienonna pähkinät pähkinävoiksi tai niin hienoksi kuin on mahdollista. Lisää muut ainekset ja sekoita hieman lisää, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet paksuksi, ihanaksi suklaataikinaksi.
- Levitä täyte pohjan päälle ja sirota päälle valitsemasi päällyste. Pane jääkaappiin pariksi tunniksi, mielellään yön yli.
- Tarjoile tuoreiden marjojen kera.
Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi
Liity jäseneksi