Gluteeniton ja maidoton mutakakku - ELIXIA
Elixia.fi -sivustolle
Liity jäseneksi

Gluteeniton ja maidoton mutakakku

Gluteeniton ja maidoton mutakakku

Tahmea mutakakku kahvipöytään, syntymäpäiväjuhliin tai ehkä vain välipalaksi silloin tällöin. Kakku ei sisällä gluteenia eikä maitotuotteita, joten se sopii useimmille. Mutakakun voi hyvin myös pakastaa. Ota se silloin pakastimesta hyvissä ajoin ennen tarjoilua ja anna sen sulaa hitaasti huoneenlämmössä.

Caroline Ahlqvist
Caroline Ahlqvist
05. helmikuuta 2018

GLUTEENITON JA MAIDOTON TAHMEA MUTAKAKKU

10–12 palaa

Ainekset

Pohja:

  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl paahdettuja hasselpähkinöitä 
  • 12 kpl kivettömiä taateleita 
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 1 rkl vettä
  • 1 dl kookoshiutaleita

Päällikerros:

  • 4 kourallista manteleita tai muita pähkinöitä
  • 12 kivetöntä taatelia
  • 2 rkl kookosöljyä 
  • 3 dl kookoskermaa
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 50 g tummaa suklaata sulatettuna
  • 1 tl vaniljajauhetta

Päälle: 

  • 1 kourallinen hienonnettuja pähkinöitä, marjoja tai jotain muuta maun mukaan.

 

Valmistus:

  1. Pohja: Hienonna siemenet ja pähkinät ja lisää muut ainekset. Lisää vettä, jos taikina vaikuttaa liian kuivalta, jotta pohja pysyisi koossa.

  2. Vuoraa 20 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele pohjataikina tasaisesti vuoan pohjalle. 

  3. Päällikerros: Hienonna pähkinät pähkinävoiksi tai niin hienoksi kuin on mahdollista. Lisää muut ainekset ja sekoita hieman lisää, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet paksuksi, ihanaksi suklaataikinaksi. 

  4. Levitä täyte pohjan päälle ja sirota päälle valitsemasi päällyste. Pane jääkaappiin pariksi tunniksi, mielellään yön yli.

  5. Tarjoile tuoreiden marjojen kera. 

Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi

Liity jäseneksi

Ravinto ja hyvinvointi

Tarjoamme paljon vinkkejä treenaamiseen ja syömiseen niin, että saat terveellisemmät elintavat sekä vahvemman kehon ja mielen.

Lue lisää aiheesta Ravinto ja hyvinvointi →