Feta-saksanpähkinäsalaatti papujen ja kamut-vehnän kera
Rucola sisältää nitraattia, jolla on suonia laajentava vaikutus ja joka siten joidenkin tutkimusten mukaan saattaa parantaa suorituskykyä kestävyysharjoittelun aikana. Yhä useampi tutkija on kiinnostunut nitraattien hyödyllisistä vaikutuksista.
Ainekset ovat 4 henkilölle
5 dl kamut-vehnää (tai spelttihelmiä/-jyviä)
1 punainen paprika
½–1 punasipuli
1 pussi rucolaa (n. 70 g)
1 ½ dl mustia oliiveja
puoli ruukkua oreganoa
1 purkki kidneypapuja (190 g valutettuna)
2 dl saksanpähkinöitä (säästä muutama koristeluun)
350 g fetajuustoa
3 rkl oliiviöljyä
ripaus mustapippuria
Päälle: oreganon lehtiä
Ohjeet
Keitä kamut-vehnä pakkauksen ohjeen mukaan. Vaihtoehtoisesti voit myös käyttää spelttihelmiä tai –jyviä.
Kuutioi paprika ja viipaloi punasipuli. Sekoita rucolan, oliivien ja oreganon kanssa. Huuhtele pavut, pienennä saksanpähkinät ja lisää salaattiin yhdessä vastakeitetyn kamut-vehnän kanssa.
Koristele salaatti pienennetyllä fetajuustolla, muutamalla saksanpähkinällä ja valuta päälle oliiviöljyä. Mausta mustapippurilla ja ripottele päälle oreganonlehtiä.
Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi
Liity jäseneksi