Caesarsalaatti
Kastikkeen sisältämä rypsiöljy on oiva pohjoismainen vaihtoehto oliiviöljylle, sillä se sisältää enemmän omega-3- ja omega-6-rasvahappoja. Molemmat rasvahapot ovat elintärkeitä, ja niitä on saatava ravinnosta.
Ainekset ovat 4 henkilölle
750 g broilerinfileetä
2 tl rypsiöljyä paistamiseen
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
1 punasipuli
1 ruukku romainesalaattia
1 rasia kirsikkatomaatteja (250 g)
8 viipaletta kuitupitoista leipää
5 g voita tai margariinia / viipale
Caesarkastike:
1 dl rypsiöljyä
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl dijonsinappia
1 valkosipulinkynsi
3 munankeltuaista
1 dl parmesaaniraastetta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Päälle:
1 dl parmesaaniraastetta
Ohjeet
Viipaloi broileri ja paista rypsiöljyssä n. 6–7 minuuttia, kunnes liha on läpikypsää ja saanut hieman väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Caesarkastike: Sekoita rypsiöljy, etikka, sinappi, valkosipuli ja munankeltuaiset. Lisää parmesaaniraaste ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Viipaloi punasipuli, leikkaa salaatti ja halkaise kirsikkatomaatit. Laita vihannekset kulhoon tai annostele suoraan lautaselle ja lisää päälle broileria, kastiketta ja parmesaaniraastetta. Tarjoile leivän kera.
Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi
Liity jäseneksi