Tehokasta treeniä sinulle, joka haluat erottuvat lihakset

Build’n Burn on 45 minuutin all-in-one -tunti, joka koostuu koko vartalon voima- ja kestävyysintervalleista. Se on todella helppo ja tehokas treenimuoto, kun haluat saada tuloksia aikaan nopeasti.
ELIXIA
Kategoria
Harjoittelu

Juokseminen vai painot? Voima vai kestävyys? Yhden ei aina tarvitse sulkea toista pois. Build’n Burn -tunnit koostuvat monipuolisesta yhdistelmästä sekä voima- että kestävyysintervalleja. Hyväksi havaittuihin harjoitusmenetelmiin perustuva konsepti tehostaa rasvanpolttoa ja kehittää sekä kestävyyttä että lihasvoimaa.

Ellen Solhaug työskentelee Personal Trainerina ELIXIA Colosseum -keskuksessa ja toimii Build’n Burn -konseptivastaavana. Hänen mukaansa tämä harjoittelumuoto on kuin luotu useimmille treenaajille. Seuraavaksi hän kertoo viisi syytä, miksi näin on.

Build’n Burn

45 minuutin intensiivinen ja tuloksia tuova treeni. Pienessä ryhmässä saat henkilökohtaista ohjausta, ja tulokset näkyvät.

1. Tiivis seuranta

Build’n Burn -tunneilla liikutaan 16–20 osallistujan pienryhmissä. Ohjaaja seuraa jokaisen osallistujan harjoittelua erikseen tunnin aikana.

– Ohjaajan henkilökohtainen seuranta tarkoittaa, että saat lisähaasteita, kun olet niihin valmis. Ohjaaja opastaa sinua mukauttamaan ja hienosäätämään harjoittelua harjoittelutehon lisäämiseksi, Solhaug sanoo.

2. Yksilöllinen sykemittaus

Oikealla sykealueella pysyminen on avaintekijä kestävyysharjoittelun tehon ja kalorien kulutuksen maksimoimiseksi.  Tämän vuoksi Build’n Burn -tunneilla käytetään sykevyötä, jotta voit hyödyntää maksimisykettäsi ihanteellisesti. Heti kun tulet harjoittelualueelle, näet sykkeesi näytöllä. Sykkeen väri kertoo, jos sinun tulee kiristää tai hellittää tahtia.

– Kilpailunhaluiset voivat kerätä pokaaleja sen mukaan, kuinka hyvin syketavoite on saavutettu tunnin aikana, Solhaug selittää.

3. Vaihtelevaa harjoittelua

Vaihtelu on avain jatkuviin tuloksiin. Build’n Burn -konseptiin kuuluu kolme eri tuntia: Build’n Burn, Build ja Burn

. Nämä kolme tuntia haastavat eri ominaisuuksia ja tekevät harjoittelusta vaihtelevaa. Tuntien sisältö vaihtelee myös näissä kolmessa eri tuntiversiossa, koska se takaa paremman edistymisen ja motivaation. Lisäksi tunneilla käytetään vaihtelevasti eri välineitä, kuten SKILLMILL™-juoksumattoa, TRX-nauhoja, soutulaitetta, kahvakuulia ja painoja.

– Haastetta tuovat myös intervallien eri pituudet, liikeyhdistelmät ja tuntien intensiteetti, Solhaug sanoo.

4. Yhdessä treenaaminen on hauskaa

Yksin voi olla vaikea treenata kovaa ja tehdä vaativia suorituksia. Ryhmässä treenaaminen antaa sen sijaan tarvittua lisäpotkua.

– Yhdessä treenaaminen parantaa motivaatiota, tekee harjoittelusta hauskempaa ja tuo mukanaan treenikavereita, Solhaug hymyilee.

5. Helppoa ja tehokasta

Build’n Burn -harjoittelualue ja -laitteet on valikoitu tarkasti, jotta sitä voit keskittyä pelkästään treenaamiseen. Soutulaitteet ja SKILLMILL™-juoksumatot käynnistyvät heti, kun hyppäät niiden päälle, eikä säätöjä ja asetuksia tarvitse muuttaa. Voimaharjoitteluosiossa ohjaaja opastaa sinua jokaisen liikkeen tekniikassa. Harjoittelualueesta on tehty mahdollisimman yksinkertainen. Näyttö ja valaistus opastavat sinua intervallien ja liikkeiden suorittamisessa.

­– Build’n Burn on tehokasta harjoittelua lyhyessä ajassa eli se sopii hyvin kiireiseen arkeen. Laita aivot narikkaan ja anna ohjaajan opastaa sinut tunnin läpi, Solhaug kannustaa.