Get Ready to Build'n Burn!

Build'n Burn on yksi ELIXIAn uusimmista konsepteista. Mutta millainen konsepti se on käytännössä?
Jenni Berglund
Kategoria
Harjoittelu

ELIXIAssa ensimmäinen Build'n Burn -tunti starttasi Norjassa. Loistaviin asiakaspalautteisiin ja ohjaajien kokemuksiin perustuen tätä konseptia alettiin laajentaa myös muihin Pohjoismaihin.


"Build’n Burn -tunnit koostuvat monipuolisesta yhdistelmästä voima- ja kestävyysintervalleja. Hyväksi havaittuihin harjoitusmenetelmiin perustuva konsepti tehostaa rasvanpolttoa ja parantaa kestävyyttä. Tarkkaan suunnitellut lihaskunto-ohjelmat kehittävät myös lihasvoimaa tehokkaasti. Sykevyön avulla voit seurata sykkeen pysymistä tavoitealueella, joten saat treenaamisesi intensiteetistä välitöntä palautetta.

Build’n Burn -valmentajat ovat tarkkaan valikoituja ja koulutettuja. Heillä on pitkä kokemus myös muiden lajien ohjaamisesta sekä Build’n Burn -lisenssi. Ohjaajat odottavat, että sinä annat kaikkesi, ja tukevat ja haastavat sinua silloin, kun sitä tarvitset. Maksimissaan 16 henkilön ryhmä takaa sinulle henkilökohtaisempaa palautetta ja tsemppaamista!"


Build’n Burn

45 minuutin intensiivinen ja tuloksia tuova treeni. Pienessä ryhmässä saat henkilökohtaista ohjausta, ja tulokset näkyvät.

Tarjolla kolme vaihtoehtoa

Tunnit kestävät aina 45 minuuttia. Tunteja on kolmea eri lajia, jotka painottavat eri ominaisuuksiin:

Build'n Burn: Tunti sisältää sykkeenkohotuksia ja lihaskuntoliikkeitä. Lihaskuntoliikkeet ovat isoja liikkeitä, joissa mahdollisimman moni lihasryhmä työskentelee samaan aikaan. Tällä tunnilla on mahdollisuus haastaa itseään sekä aerobisissa että lihaskuntoliikeosuuksissa.

Build: Tunti sisältää sykkeenkohotuksia ja lihaskuntoliikkeitä. Lihaskuntoliikkeissä pyritään käyttämään isompia painoja ja tavoitteena on lihasvoiman kasvatus. Sykkeenkohotukset ovat lyhyempiä, ja painotus on enemmän lihaksen työtä tukevassa harjoittelussa. 

Burn: Tunti sisältää sykkeenkohotuksia ja lihaskuntoliikkeitä. Tunnilla tehdään paljon toistoja, nopeasti, jolloin lihaskuntoliikkeissä käytetään pienempiä painoja kuin esimerkiksi Build-tunnilla. 

Varausjärjestelmästä näet aina, millainen tunti on minäkin päivänä. Tarkoitus on käyttää kuitenkin koko palettia aktiivisesti hyväksi. Build-tunti tulee varmasti tarpeeseen, koska lihasvoiman kasvatus on hyvin tärkeää mitä vanhemmaksi tulemme. Tiesitkö, että 40 ikävuoden jälkeen lihasmassan määrä alkaa huveta, eli on aikakin alkaa töihin! 

Jotta tunnilla on helppo seurata omaa intensiteettiä, tuntia tukee Igniter-sykevyö. Tunnilla näet oman sykelukusi taululta, jotta sinä ja valmentaja pystytte seuraamaan sykkeitäsi ja etenemään tunnilla sen mukaan, joko kiristäen, hölläten tai ylläpitäen tiettyä sykealuetta.

Näin voimme olla varmoja, että tekemisesi on laadukasta, turvallista sekä ennen kaikkea kehittävää. Tunnilla voi toimia myös ilman sykevyötä, mutta kannattaa kokeilla tuntia vyön kanssa, koska se antaa treenaamiseen lisämaustetta ja motivaatiota, pahoissakin paikoissa.

Tunnilla edetään paikkaharjoitteluna eteenpäin 1–4 henkilön ryhmissä:

  1. SKILLMILL-juoksumatot 2) TRX-narut 3) soutulaitteet 4) käsipainot ja kahvakuulat 

Aerobiset juoksumatoilla ja soutulaitteilla, voimaliikkeet TRX-naruilla omaa kehonpainoa käyttäen ja käsipainoilla ja kahvakuulilla liikkeitä niillä tehostaen.

Miksi treenata Build'n Burn -tunneilla?

Monet kaipaavat treenejä, jotka ovat tehokkaita, tarpeeksi yksinkertaisia ja ajankäytölle sopivia, nopeita treenejä. Pienryhmäharjoittelussa valmentaja pystyy keskittymään hyvin yksilöihin ja antamaan yksilöllistä palautetta ja ennen kaikkea tsemppaamaan. Ryhmäliikunnassa isojen ryhmien kanssa yksilöllistä palautetta on haastavaa saada.

Treenatessa on tärkeää, että joku on miettinyt asiakkaalle treenin valmiiksi ja että asiakas tietää siitä olevan hyötyä ja sen vievän häntä varmasti eteenpäin. Esimerkiksi ELIXIA Tikkurilassa on paljon ryhmäliikunnassa kävijöitä, jotka haluaisivat oppia käymään salilla, koska lihaskunnon ylläpitoon tai kasvattamiseen tarvitaan myös saliharjoittelua.

Tämä konsepti antaa hyvät avaimet myös siihen. Build'n Burn myös lupaa säännöllisellä harjoittelulla nopeasti tuloksia: kun tulet testaamaan, ymmärrät kyllä miksi näin on. Jos haluat treeneihisi jotain uutta, niin tässä on loistava mahdollisuus siihen! Konsepti on kuin ryhmäliikuntaa, mutta pienryhmässä ammattilaisten valmennettavana. 

Nyt kaikki kiinteyttäjät ja ikilaihduttajat huomio!

 Kiinteytyminen tarkoittaa, että kropassa on enemmän lihasta kuin rasvaa. Tämäntyyppinen harjoittelu oikein toteutettuna saa kropassa aikaan kiinteytymistä. Lihakset aktivoituvat painoharjoittelussa, ja ne auttavat polttamaan rasvaa tehokkaammin. Sykkeenkohotukset ja aerobiset osuudet saavat aikaan intervallityyppisen reaktion kehossa, mikä myös auttaa sekä rasvanpoltossa että kunnon kohotuksessa! Ei ole siis syytä, miksi et lähtisi kokeilemaan.

Kenelle konsepti soveltuu?

Kaikki ELIXIAn ryhmäliikuntatunnit on tehty soveltaen sopiviksi kaikille. Build'n Burn sopii myös kaikille, koska A) liikkeitä voi soveltaa, B) sykevyö auttaa meitä tekemään omalla tasolla parhaamme, C) aerobisissa liikkeissä on vaihtoehtoja.

Monet tunnit, kuten Bootylicious, Crosstraining ym., sisältävät pomppuja ja hyppyjä. Build'n Burn -tunnilla aerobisissa osuuksissa käytetään SKILLMILL-juoksumattoja sekä soutulaitteita. Juoksumatolla voi juosta, työntää raskaammalla vastuksella, kävellä tai hölkätä. Jokainen valitsee itselle sopivan vauhdin ja taktiikan edetä tunnilla.