Treenimuoto, joka takuulla parantaa elämänlaatuasi

Aito liikunnan ilo on tarttuvaa, ja ELIXIAn jäsenet tuntevat sitä muita useammin. Ainutlaatuinen onnentunne ja sitä seuraava onnistumisen riemu löytyvät ryhmäliikuntatunneiltamme. Tunneilla on myös hurjan hauskaa, ja takaamme, että tunnet olosi erinomaiseksi! Sen osoittavat tutkimuksetkin.
Kategoria
Hyvinvointi

Jos liikuntamotivaatio on hukassa ja kynnys astua liikuntakeskukseen tuntuu loputtoman korkealta, et ehkä ole kokeillut ryhmäliikuntatuntejamme. 

– Ryhmäliikunta on sosiaalista, tehokasta ja hauskaa. Lisäksi tutkimukset ovat osoittaneet, että treenimuotona se todellakin toimii. Tämän osoittivat Pennsylvanian yliopiston tutkijat vuonna 2016. Opinionin SATS Groupille tekemä Health & Happiness -tutkimus* puolestaan osoitti, että ohjaajan kanssa treenaaminen motivoi monia, kertoo Marianne Orderud, SATS Nordic organisaation markkinointijohtaja.  

Uskomattomia tuloksia

Tohtori Jinger Gottschallin tekemässä tutkimuksessa Pennsylvanian yliopistossa 25 vähän liikkuvaa henkilöä osallistui 30 viikkoa kestävään liikuntaohjelmaan, joka koostui erilaisista ryhmäliikuntatunneista. Tulokset olivat uskomattomia! Sen lisäksi, että 20 henkilöä 25:stä kertoi osallistuneensa joka ikiselle tunnille, kaikkien tutkimuksen osallistujien rasvaprosentti ja kolesteroliarvot olivat laskeneet. Osallistujat tunsivat olonsa paljon paremmaksi, ja heidän itseluottamuksensa oli kasvanut. 

Eräät osallistujista olivat innostuneet liikkumaan aktiivisesti ja ottaneet liikunnan isoksi osaksi arkeaan. 

– Tämä osoittaa, että ryhmäliikunta on täydellinen tapa aloittaa aktiivinen elämä, markkinointijohtajamme summaa.   

Tosiasiat - SATSGROUP

  • Pohjoismaiden suurin liikuntakeskusalan yritys, jolla on yhteensä 245 liikuntakeskusta.  

  • 700 000 jäsentä

  • Noin 10 000 työntekijää

  • Noin 120 erilaista ryhmäliikuntatuntia sekä HiYoga-, Buid’n Burn- & Prformance -treenikonseptitunnit

  • Oma Personal Trainer- ja ryhmäliikuntaohjaajakoulutus sekä sertifiointi

  • ELIXIA kuuluu SATSGROUP-konserniin, joka hallinnoi seuraavia tuotemerkkejä: SATS, ELIXIA, FRESH FITNESS, HIYOGA ja METROPOLIS

Motivaatiota ryhmäliikunnasta

Health & Happiness - tutkimus osoittaa selkeästi, että jäsenemme tuntevat olonsa erityisen onnelliseksi. Kysyimme yhteensä 4 000 norjalaiselta, ruotsalaiselta, tanskalaiselta ja suomalaiselta sekä 2 000 ELIXIA- ja SATS -keskusten jäseneltä Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa heidän liikkumisestaan ja terveydestään sekä siitä, kuinka onnellisiksi ja arvokkaiksi he tunsivat itsensä. 

Vastaukset osoittivat, että ELIXIAn jäsenet ovat yksinkertaisesti muuta pohjoismaalaista väestöä onnellisempia. Jäsenemme ovat yleisesti tyytyväisempiä itseensä ja elämäänsä sekä omaan suoriutumiseensa arjessa – toisin sanoen heidän elämänlaatunsa on hyvä. Heidän mukaansa ryhmäliikunta ja liikunnanohjaus motivoivat heitä liikkumaan enemmän. 

Mikä ryhmäliikuntatuntien salaisuus sitten on?

– Ryhmäliikuntatunneissa yhdistyy hyvä musiikki sekä taitavat ohjaajat, jotka luovat energisen ja myönteisen tunnelman. Se tekee liikkumisesta hauskaa. Saatat jopa unohtaa treenaavasi! Virheitä ei tarvitse pelätä, sillä ammattilaisohjaajat ovat paikalla auttamassa, kertoo Atle Arntzen, SATS:n PT-vastaava.  

Positiiviset ohjaajat osaavat myös kohottaa tunnelmaa, ja tunnit voivatkin olla todella sosiaalisia, jos niin halutaan. Osaan ryhmäliikuntatunneista kuuluu yhteisöllisyyttä, esimerkiksi pienryhmätunteihin ja Boot Campiin, joka on rankka ja hauska vaihtoehto PT-ohjaukselle.

Miten valitset sopivan ryhmäliikuntatunnin? 

Kysy itseltäsi, millaisesta treenistä pidät. Voit pohtia, haluatko treenata yksin vai yhdessä muiden kanssa. Liikutko mieluummin ilman musiikkia vai musiikin kanssa? Tarvitsetko ohjausta ja motivointia? Vai haluatko vain kokeilla jotain uutta ja saada inspiraatiota? Mieti, onko sinulla erityisiä tarpeita liikkumisessa, mitkä ovat tavoitteesi treenin suhteen ja onko sinulla esimerkiksi jokin liikuntaeste, jonka vuoksi tietty liikuntamuoto sopii sinulle muita paremmin.

Suosittelemme kokeilemaan ryhmäliikuntaa! Monet kuvittelevat, että se vaatii koreografioiden osaamista, mutta näin ei ole. 

– Meillä on 120 erilaista tuntia, joten jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Tarjoamme esimerkiksi juoksemista ryhmissä, kuntopiiriä, Boot Camp -treenejä, joogaa, tanssitunteja, HIIT-harjoituksia sekä voimatreenejä, jotka eivät vaadi koordinaatiokykyä. Muita suosittuja tuntejamme ovat Cardio Energy, Body for Life, Shape Up ja Power Step, jotka sisältävät sekä kunto- että voimatreeniä ja vaativat hieman enemmän koordinaatiokykyä, Atle Arntzen kertoo.  

Ryhmäliikunta tarjoaa kokemattomille liikkujille myös hyvät valmiudet kuntosaliharjoitteluun. Sisäpyöräily eli Cycling sopii liikkujille, jotka kaipaavat ohjattua kuntotreeniä musiikin tahtiin mukavassa ympäristössä, eikä se vaadi koordinaatiokykyä. Tarjolla on myös pidempiä Cycling-tunteja ja HIIT-harjoituksia pyörän päällä. 

Ryhmäliikunnassa on hyvä muistaa, että kaikki keskittyvät vain omaan suoritukseensa, eli jokainen voi liikkua oman tasonsa mukaan. 

– Kerro ohjaajalle, jos olet ensimmäistä kertaa tunnilla, niin hän voi näyttää sinulle oikean tekniikan ja vaihtoehtoisia harjoituksia sekä suositella muita sinulle sopivia tunteja. Näemme ELIXIAlla selvästi, että ryhmässä liikutaan säännöllisemmin kuin yksinään – ja me haluamme jäsentemme olevan aktiivisia!

Yhdessä liikkuminen vähentää stressiä

Ryhmäliikunta on hyvä startti aktiiviseen liikkumiseen, ja ELIXIAlta löydät nopeasti suosikkilajisi, joita ilman et enää halua olla. Tarjolla on noin 120 erilaista liikuntatuntia, ja kehitämme jatkuvasti uusia vaihtoehtoja voidaksemme pysyä mukana trendeissä ja tarjota sinullekin liikunnan iloa. 

Sen lisäksi, että liikunta itsessään tekee ihmeitä keholle ja terveydelle, myös yhdessäolo muiden ihmisten kanssa tukee mielenterveyttä. Muiden kanssa urheileminen rentouttaa ja vähentää stressiä, vaikka treenaisit vain puolella teholla. Saat joka tapauksessa liikunnan terveyshyödyt!

Liikunta siis takuulla parantaa elämänlaatuasikokeile itse!

ELIXIA on Pohjoismaiden suurin liikuntakeskusketju. Meillä on vahva visio siitä, miten suuri merkitys toiminnallamme on jäsentemme terveyteen ja elämänlaatuun sekä koko yhteiskuntaan. 

Haluamme tehdä pohjoismaalaisista terveempiä ja onnellisempia!

*Health & Happiness Survey 2018 -tutkimus tehtiin helmi- ja maaliskuun aikana vuonna 2018. Liikuntaa ja terveyttä käsitteleviin kysymyksiin vastasi yhteensä 4 000 yli 18-vuotiasta norjalaista, ruotsalaista, tanskalaista ja suomalaista sekä yhteensä 2 000 ELIXIA- ja SATS -keskusten jäsentä Norjasta, Ruotsista ja Suomesta.