Cyclingista enemmän irti pyöräilykengillä - ELIXIA
Elixia.fi -sivustolle
Liity jäseneksi

Cyclingista enemmän irti pyöräilykengillä

Cyclingista enemmän irti pyöräilykengillä

Pyöräily on tekniikkalaji. Hyvällä tekniikalla ja kunnollisilla kengillä pyöräilijä säästää melkoisesti voimiaan ja jaksaa ajaa samalla energiamäärällä pitempään.

Tuuli Kuittinen
22. toukokuuta 2017

Polkeminen mielletään usein samanlaiseksi kuin marssiminen. Voima keskitetään jalan alas painamiseen ja mahdollisesti myös ylös vetämiseen. Polkupyörää polkiessa voi olla, että takimmainen jalkakin nousee ylöspäin vain polkimen nostamana, jolloin etummainen jalka tekee tuplatyön. Kuulostaako tutulta?

Cycling

Kohota kuntoasi ja anna hien virrata Cycling-sisäpyöräilytunneilla. Tunnit sopivat sekä aloittelijoille että kokeneimmille kuntoilijoille.

Lue lisää Liity jäseneksi

Tämä tekniikka on kovin epätaloudellinen, mutta erittäin yleinen arkipyöräilijöiden keskuudessa. Jos jalkoja ei saa kiinni polkimiin, muunlainen polkeminen on tosi vaikeaa.

Cycling-kengillä voit pyöräillä nopeammin ja tehokkaammin. Tässä vinkkejä siihen, millaiset kengät sinun kannattaisi ostaa!

Tulet huomaamaan suuren eron, jos olet tottunut laittamaan tavalliset treenikenkäsi polkimille kiinni ja nyt vaihdat oikeisiin Cycling-kenkiin. Cycling-kengissä on tukevampi pohjallinen – tervemenoa puutuneet ja kipeät jalkapohjat! Cycling-kengillä voi pyöräillä nopeammin ja suuremmalla vastuksella. Tunnet kuinka takapuolen ja takareisien lihakset tekevät kovemmin töitä. Pyöräilykengillä vetoliikkeestä tulee erilainen ja pyöräily sujuu tasaisemmin ja paremmin.

ELIXIA Shop

Verkkokaupastamme löydät kaiken mitä tarvitset harjoittelussa. Katso myös tarjoukset!

Verkkokauppaan Liity jäseneksi

ELIXIAn Cycling-studioissa käytetään SPD-polkimia, ja sen vuoksi niin sanottujen klossien pitää myös olla samanlaiset, jotta kenkäsi sopivat polkimiin. Klossit, eli pienet metallipalat cycling-kenkien pohjassa, kiinnittävät kengät pyörään. Tarkista siis ostaessasi, että klossit ovat oikeanlaiset.

Mitä on pidettävä mielessä kenkien istuvuudesta?

Kun treenaat, jalat turpoavat lämmön vuoksi. Tämän takia kannattaa valita kengät, joissa on hieman ylimääräistä tilaa. Kenkien pitää kuitenkin istua hyvin kantapäistä. Jos kengät ovat liian tiukat, jalat voivat tuntua puutuneilta. Cycling-studiossa on myös yleensä lämmin, joten kevyempi malli sopii varsinkin sisällä harjoittelemiseen.

Cycling-kengät maksavat yleensä tavallisia treenikenkiä enemmän, miksi?

Yksi syy korkeampaan hintaan on kenkien elinikä. Cycling-kengillä on uskomattoman pitkä elinikä, koska kenkiä käytetään harvemmin. Jos mietit hintaa käyttökertoihin suhteutettuna, kengät eivät todellakaan ole kalliit. 

Kuinka pidän kenkäni raikkaina?

Kengät kannattaa aina ottaa pois laukusta ja antaa niiden kuivua käyttökertojen välillä. Myöhemmin voit myös vaihtaa kenkien pohjalliset.

Ei muuta kuin shoppailemaan ja treenille!

Lue myös: Näin valitset oikeat juoksukengät

Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi

Liity jäseneksi

Harjoittelu

Lue lisää aiheesta Harjoittelu →