Historiamme

SATS tuli markkinoille vuonna 1995, aikaan jolloin harvat kokivat olevansa tervetulleita kuntosaleille ja ihanteena olivat suuret lihakset.

SATS halusi saada aikaan muutoksen ja tarjota ympäristön, jonne tavalliset ihmiset tuntisivat olevansa tervetulleita. Konsepti saavutti menestystä ja laajeni muihin Pohjoismaihin Ruotsin, Tanskan ja Suomen johtavien liikuntayritysten ostoin.

ELIXIA-kuntokeskukset lanseerattiin puolestaan vuonna 2001. Niiden selkeänä strategiana oli tarjota alan paras palvelu ja harjoittelukokemus. Painopiste oli laadukkaissa kuntokeskuksissa ja huippuvälineissä. Vuoden 2013 lopussa ELIXIAlla oli 61 kuntokeskusta Norjassa, Suomessa ja Ruotsissa.

Vuonna 2014 SATS ja ELIXIA yhdistyivät, jolloin syntyi Pohjoismaiden johtava kuntokeskusketju. Visionamme on vaikuttaa merkittävästi pohjoismaalaisten terveyteen ja elämänlaatuun.

Historian virstanpylväät:

1995
SATS avaa ensimmäiset kahdeksan kuntokeskustaan Norjassa.

1998   
SATS kasvaa ja sillä on Pohjoismaissa 49 keskusta, kun ketju siirtyy osaksi amerikkalaista 24 Hour Fitness Worldwidea.

1999 
SATS ostaa ruotsalaisen Sports Club -kuntokeskusketjun.

2000
SATS laajentaa toimintaansa Tanskaan ja ylittää Pohjoismaissa 100 keskuksen rajan.

2001   
ELIXIA-tuotemerkki lanseerataan: Norjaan perustetaan 11 (edellisenä vuonna on ostettu kahdeksan Frisk- ja Colosseum-kuntokeskusta) ja Suomeen viisi kuntokeskusta.

2002 
Sijoitusyhtiö Nordic Capital ja norjalaiset perustajat ostavat SATSin takaisin.

2003 
SATS laajentaa toimintaansa Suomeen.

2005    
SATS ostaa E2-kuntokeskusketjun, jolla on Ruotsissa kahdeksan toimipaikkaa.

2006
Tryg i Danmark smba ostaa SATSin.

2007    
ELIXIA ostaa Sportsclub Stavanger AS:n ja saa itselleen seitsemän kuntokeskusta Stavangerissa ja Bergenissä.

2009
SATS avaa seitsemän uutta keskusta.

2010    
ELIXIA laajenee ja avaa kaksi keskusta Ruotsiin.

2011    
ELIXIA avaa seitsemän uutta keskusta. 
Sijoitusyhtiö Altor ostaa ELIXIAn.

2013    
SATS myy kaikki keskuksensa Tanskassa keskittyäkseen kasvamaan Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa. 
ELIXIA avaa ensimmäisen kuntokeskuksensa Tukholmassa.

2014    
SATS ja ELIXIA yhdistyvät ja muodostavat Pohjoismaiden suurimman kuntokeskusalan yrityksen. Ruotsin ELIXIAt siirtyvät SATS-tuotemerkin alle, kun taas Norjan ja Suomen kuntokeskukset jatkavat toimintaansa kahdella eri tuotemerkillä.

2016 
Tammikuussa lanseerattiin Online Training kaikissa Pohjoismaissa. Nyt jäsenet voivat treenata missä, miten ja milloin haluavat. 

2017 
Uusi, joustavampi jäsenyyden hintarakenne lanseerattiin. Jäsenet voivat nyt räätälöidä itse oman jäsenyytensä sen pohjalta, miten, missä ja milloin he haluavat treenata – ja maksaa vain siitä treenitarjonnasta, johon haluavat osallistua. 

Kolme uutta treenikonseptia, HiYogaBuild'n Burn ja Prformance, lanseerattiin kaikissa Pohjoismaissa.

2018 
SATSELIXIA ostaa Ruotsissa ja Suomessa toimivan Fresh Fitness -ketjun ja muuttaa ketjun keskukset uuden ELIXIA BASE -konseptin mukaisiksi. ELIXIA BASE on edullisempi ja yksinkertaisempi vaihtoehto ELIXIA-liikuntakeskuksille. Konseptin mukaisia keskuksia on Ruotsissa kahdeksan, Norjassa viisi ja Suomessa seitsemän. Lisäksi Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa lanseerataan Boot Camp.

Elokuussa SATSELIXIA ostaa tukholmalaisen Balance-ketjun, johon kuuluu 3 liikuntakeskusta.

Syyskuussa SATSELIXIA ostaa tanskalaisen fitness dk -ketjun, johon kuuluu noin 40 liikuntakeskusta. Tämä tarkoittaa, että yritys toimii nyt kaikilla Pohjoismaiden markkinoilla ja sillä on yhteensä yli 200 liikuntakeskusta.

Lue lisää ELIXIASTA

Miksi ELIXIA?

ELIXIAn jäsenet treenaavat enemmän ja ovat keskimäärin onnellisempia kuin muut.* Olemme tästä äärimmäisen ylpeitä, sillä missiomme on motivoida ihmisiä liikkumaan sekä löytämään liikunnanilon.

Historiamme

SATS tuli markkinoille vuonna 1995, aikaan jolloin harvat kokivat olevansa tervetulleita kuntosaleille ja ihanteena olivat suuret lihakset.

Konserni

ELIXIAn johtoryhmään kuuluvat:

Facebook-säännöt

Tykkäämällä ELIXIA Finlandista Facebookissa, saat ensimmäisten joukossa tietoa mm. ELIXIAn uutuuksista ja ajankohtaisista liikuntatrendeistä!

Pidämme huolta sydämestäsi!

ELIXIAn tavoitteena on, että meillä treenatessasi tunnet olosi turvalliseksi. Siksi kaikista liikuntakeskuksistamme löytyy defibrillaattori, ns. sydämenkäynnistäjä. Lisäksi koko henkilökuntamme on käynyt läpi sisäisesti järjestämämme elvytyskoulutukset.