Purjosipuli-fenkolikeitto paahdettujen hasselpähkinöiden kera - ELIXIA
Elixia.fi -sivustolle
Liity jäseneksi

Purjosipuli-fenkolikeitto paahdettujen hasselpähkinöiden kera

Hasselpähkinöillä on hyvä rasvakoostumus, joka sisältää runsaasti sydämelle ja verisuonille terveellisiä tyydyttymättömiä rasvahappoja.

ELIXIA
17. kesäkuuta 2017

Ainekset ovat 4 henkilölle

Purjosipuli-fenkolikeitto:
2 isoa fenkolia
1 iso purjosipuli
3 rkl oliiviöljyä paistamiseen
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
n. 8 dl vettä ja 1 kasvisliemikuutio
2 dl ruokakermaa

Pinnalle:
1 dl hasselpähkinöitä

Lisukkeet:
3 viipaletta kuitupitoista leipää / henkilö

Leipäviipaleelle:
5 g kevytmargariinia
2 viipaletta juustoa (17 %)
2 paprikarengasta

Ohjeet

Pienennä fenkoli ja purjosipuli ja paista öljyssä suuressa kattilassa 2–3 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää vettä (niin että fenkoli ja purjosipuli juuri peittyvät) ja liemikuutio. Anna hautua kannen alla n. 10 minuuttia.

Hienonna ja paahda hasselpähkinöitä koristelua varten.

Siirrä kattila pois levyltä ja soseuta keitto yleiskoneessa/tehosekoittimessa. Lisää joukkoon rasva ja sekoita.

Purjosipuli-fenkolikeitto paahdettujen hasselpähkinöiden kera

Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi

Liity jäseneksi

Ravinto ja hyvinvointi

Tarjoamme paljon vinkkejä treenaamiseen ja syömiseen niin, että saat terveellisemmät elintavat sekä vahvemman kehon ja mielen.

Lue lisää aiheesta Ravinto ja hyvinvointi →