Liity jäseneksi
Valitse liikuntakeskus
ELIXIA-jäsenyydet
  • Ryhmäharjoitus
    Varaa ryhmäliikuntatunti
    Ryhmäliikuntatunnit
    Boot Camp
  • Online
    SATS Online
    Liikepankki
  • Muu
    Personal Training
  • ELIXIA-sovellus
    Lastenhoito
  • Harjoittelu
    Voimaharjoittelu
    Inspiroidu
    Harjoittelu ja kuukautiskierto
    Raskauden aikana & jälkeen
    Jooga & liikkuvuus
    Kestävyysharjoittelu
    Painonpudotus
    Kiinteytyminen
    Aloita treenaaminen
    Fysioterapia
  • Ravinto ja hyvinvointi
    Ruokavalio ja ravitsemus
    Reseptit
  • Hyvinvointi
    Älykäs työnantaja
    Onnelliset työntekijät
  • Jäsenemme
    PT-tarinat
    Haastattelut
    Tarinat
Asiakas­palvelu
Kirjaudu
Liity jäseneksiKirjaudu

Tuttua ruokaa syödään kohtuudella

Uusista ruokalajeista on vaikeaa arvioida, kuinka hyvin ne täyttävät vatsan, kertoo brittiläis-sveitsiläinen tutkimus.

ELIXIA
ELIXIA

Kategoria

Ravinto ja hyvinvointi

Jos pitäydyt tutuissa ruokalajeissa, syöt vähemmän kuin testaillessasi uusia ruokia. Ero voi olla jopa 36 prosenttia, väittää brittiläis-sveitsiläinen tutkimus.

Selitykseksi tutkijat tarjoavat sitä, että evoluution myötä ihminen on oppinut ottamaan suurempia annoksia ennestään tuntemattomia ruokia. Uusista ruokalajeista kun on vaikeaa arvioida, kuinka hyvin ne täyttävät vatsan. Annoskoot pienenevät spontaanisti sen jälkeen, kun uutta ruokalajia on kokeiltu muutamia kertoja.

Tämä tieto kannattaa pitää mielessä seuraavan kerran uuden ruokalajin äärellä.

Lähde: Appetite 2010

ELIXIA

  • Tämä on SATS Group
  • ELIXIA Yrityspalvelut
  • Töihin ELIXIAlle
  • Media
  • ELIXIA Rewards
  • Investor
  • WhistleBlower
  • Kuntokeskukset

Palvelut

  • Varaa ryhmäliikuntatunti
  • Ryhmäliikuntatunnit
  • Personal Training
  • Boot Camp
  • Liikepankki

Inspiroidu

  • Harjoittelu
  • Ravinto ja hyvinvointi
  • Hyvinvointi
  • Jäsenemme

Tuki

  • Tietosuojaseloste
  • Ota yhteyttä asiakaspalveluun
  • Kirjaudu
  • Säännöt ja ehdot
Copyright © ELIXIA 2014 - 2023 • Näin käsittelemme evästeitä ja henkilötietoja.