Tuttua ruokaa syödään kohtuudella
Uusista ruokalajeista on vaikeaa arvioida, kuinka hyvin ne täyttävät vatsan, kertoo brittiläis-sveitsiläinen tutkimus.
Kategoria
Ravinto ja hyvinvointi
Jos pitäydyt tutuissa ruokalajeissa, syöt vähemmän kuin testaillessasi uusia ruokia. Ero voi olla jopa 36 prosenttia, väittää brittiläis-sveitsiläinen tutkimus.
Selitykseksi tutkijat tarjoavat sitä, että evoluution myötä ihminen on oppinut ottamaan suurempia annoksia ennestään tuntemattomia ruokia. Uusista ruokalajeista kun on vaikeaa arvioida, kuinka hyvin ne täyttävät vatsan. Annoskoot pienenevät spontaanisti sen jälkeen, kun uutta ruokalajia on kokeiltu muutamia kertoja.
Tämä tieto kannattaa pitää mielessä seuraavan kerran uuden ruokalajin äärellä.
Lähde: Appetite 2010