Viihteen ja fitnessin moniosaaja tsemppaa myös muita

Treenaamisen alkuun pääsee, kun päättää aloittaa ja asettaa itselleen tavoitteet, tietää Henna Peltonen. Henna treenaa ELIXIA Onkiniemessä Tampereella viisi kertaa viikossa.
ELIXIA
Kategoria
Jäsenemme

undefined

Kerro hieman itsestäsi: kuka olet?

Olen Henna Peltonen, 34-vuotias kahden lapsen äiti. Työskentelen viihdealalla tanssijana ja laulajana. Keikkailen 90-luvulta tuttujen artistien, kuten Dr. Albanin taustalaulajana ja -tanssijana. Tällä hetkellä esiinnyn myös Paradision ja La Bouchen kanssa. Lisäksi olen malli ja fitness-urheilija, ja toimin kauneuskilpailujen, kuten Miss Eloveena -kisan tuottajana.

Kirjoitan blogia, jossa kannustan lukijoitani liikuntaan ja terveellisiin elämäntapoihin. Minulta on tulossa kesän aikana omat valmennuspaketit, joita voi tilata netistä. Valmennuksissa opastan ja neuvon ihmisiä, jotka tavoittelevat omaa unelmiensa bikinivartaloa. Kävin nuorempana aerobic-ohjaajan koulutuksen ja vedin jumppatunteja. Nyt tulevana kesänä minun kanssani pääsee treenaamaan HIIT-tunneille sekä porrastreeneihin. Toivon pääseväni ohjaamaan myös Cycling-tunteja.

Miten treenaat?

Juuri nyt treenaan bikini fitnessin EM-kisoihin, jotka pidetään Italiassa 24.6. Nämä ovat viidennet kisani; edellisistä kisoista tuli MM-hopeaa.

Treenaan kuntosalilla ELIXIA Onkiniemessä Tampereella viisi kertaa viikossa. Koska olen kisadieetillä, teen salitreenin lisäksi aerobista harjoittelua. Käyn muun muassa cycling-tunneilla ja välillä muilla ohjatuilla tunneilla, mutta suurimman osan aerobisesta harjoittelusta teen ulkona. Suosikkini on lenkin yhteydessä tehty porrastreeni.

Mikä motivoi sinua liikkumaan?

Tällä hetkellä kesäkuun kisat motivoivat minua tietysti eniten. Liikunta on kuitenkin minulle elämäntapa, ja treenaan paljon myös kauden ulkopuolella. En voisi elää ilman liikuntaa.

Esiintyjänä ja mallina kroppani täytyy luonnollisesti olla kunnossa, mutta kaikkein eniten minua motivoi se henkinen hyvä olo ja energia, jonka liikunnasta saan.

Miten treenaaminen auttaa sinua jaksamaan arjessa?

Liikunta antaa paljon energiaa ja tuo hyvää oloa ja jaksamista kiireiseen arkeen. Kun liikkuu, kroppa ja mieli voivat hyvin, nukkuu ja syö paremmin sekä pysyy terveenä. Kiireinen työ ja lapsiarki sujuvat huomattavasti helpommin, kun pitää itsestään hyvää huolta.

Miten treenaamisen alkuun pääsee parhaiten? Minkä vinkin voisit antaa aloittajalle?>

Treenaamisen alkuun pääsee, kun päättää aloittaa ja asettaa itselleen tavoitteet! Sen jälkeen on tehtävä suunnitelma, jota lähtee päättäväisesti toteuttamaan. Jos tuntuu, ettei yksin onnistu, kannattaa hankkia Personal Trainer tai treenata ystävän kanssa. Lisää motivaatiovinkkejä löytyy blogitekstistäni, jonka kirjoitin edellisen kisadieetin aikaan tasan vuosi sitten.