Personal Trainer opettaa ja kannustaa

Kun Elie Deja ei kiipeile Himalajan vuorilla tai Uuden-Seelannin jäätiköillä, hän työskentelee Personal Trainerina Tukholmassa ELIXIAlla. Hän antaa muiden käyttöön terveydestä, kuntoilusta ja ravitsemuksesta saamiaan kokemuksia.
ELIXIA
Kategoria
Jäsenemme

– Monet asiakkaistani ovat työssään uupuneita ja käyttäneet kaiken energiansa, kun he tulevat luokseni, kertoo Elie.

– Siksi on erittäin tärkeää ohjata ja motivoida heitä, jotta kuntoileminen maistuisi hyvältä. Jos he tulisivat tänne treenaamaan omatoimisesti, he vain kuljeskelisivat ihmettelemässä laitteita.

Jokaiselle löytyy sopiva kuntoilumuoto

Tapaamme 25-vuotiaan Elien Hötorgetin ELIXIAn vastaanotossa, jossa on vielä väljää ennen lounasajan tungosta. Kädenpuristus tuo mieleen herrasmiehen, hymy pikkulapsen ja kroppa sotilaan. Hän on työskennellyt Personal Trainerina vuoden 2015 lokakuusta alkaen.

– Olen halunnut Personal Traineriksi nuoresta pojasta asti. Olen harrastanut liikuntaa 15-vuotiaasta, varsinkin ulkoilua. Siksi tiedän, että kehittyminen vaatii jatkuvuutta ja seurantaa. Tämä ammatti on minulle enemmän kuin työ. On ilahduttavaa ja innostavaa nähdä muiden yltävän avullani parempiin suorituksiin kuin he uskoivat pystyvänsä.

Kun Elielle tarjoutuu mahdollisuus treenata, hän ei koskaan jätä sitä käyttämättä. Hän haluaa, että muutkin pääsevät iloitsemaan vahvasta ja terveestä kehosta.

– Työskentelin aikaisemmin pankissa sijoitusneuvojana. Silloinkin kannustin muita kuntoilemaan. Autoin kollegoitani, ja sain heidät lähtemään kuntosalille kanssani. Yritin saada yhä useampia mukaan treenaamaan. Jokaiselle löytyy sopiva kuntoilumuoto.

Kiinnitä huomiota ruokavalioon

Elien asiakkaiden tarpeet ja tavoitteet vaihtelevat, mutta yksi kysymys nousee usein esille.

– Monet kertovat, että he eivät saa painoa putoamaan juoksumatolla. Kerron puolestani heille, että juostessa, pyöräillessä tai uidessa kaloreita palaa kuntoilun aikana, mutta harjoituksen päättyessä myös kalorien palaminen loppuu. Jos mukaan otetaan myös voimaharjoittelua, kaloreita palaa jatkuvasti ja paino putoaa.

– Syy tähän on yksinkertainen. Lihaksikas keho kuluttaa enemmän energiaa, joten kaloreita palaa muulloinkin kuin kuntoillessa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että lihakset painavat enemmän kuin rasva. Jos haluat terveen, vahvan ja hyvännäköisen kehon, ei pidä keskittyä pelkästään painoon.

– Myös ravitsemuksesta kysytään usein. Ruokavalioon täytyykin kiinnittää runsaasti huomiota. Usein syödään epäsäännöllisesti, pikaruokaa ja nopeasti imeytyviä hiilihydraatteja sekä paljon sokeria.

– Moni luulee, että hiilihydraateista täytyy päästä kokonaan eroon. Niistä luetaan lehdistä, ja sitten tullaan kysymään neuvoa minulta. Vastaan, että hiilihydraatteja kannattaa syödä, jos keho pystyy pilkkomaan niitä. Kerron, mitä hiilihydraatteja on syytä syödä, esimerkiksi juureksia, riisiä, kvinoaa, tattaria ja hirssiä. En tarkoita juureksilla pelkästään perunaa vaan myös palsternakkaa, porkkanaa, bataattia, kaalia ja esimerkiksi puna- ja keltajuurta, joita voi paahtaa uunissa, Elie Deja täsmentää.

Toimivaa ja tavoitteellista kuntoilua

Elien mukaan Personal Trainer auttaa saamaan kuntoilusta enemmän irti.

– Silloin tietää tehneensä sopimuksen. Kun asiakas tapaa minut, hän tietää, että edessä on toimivaa ja tavoitteellista kuntoilua.

Kun saavut ELIXIAan ja tapaat Elien, hän pitää huolen siitä, että saavutat tavoitteesi.