Iloa ja energiaa monipuolisesta treenistä

Melina Hujanen liikkuu ja treenaa paljon ja monipuolisesti. Hän pyrkii harjoittelemaan niin, että kestävyys, voima ja liikkuvuus kehittyisivät mahdollisimman tasaisesti.
ELIXIA
Kategoria
Jäsenemme

Kerro hieman itsestäsi: kuka olet?

Olen Melina Hujanen, 24-vuotias iloinen, positiivinen ja aktiivinen nuori nainen. Opiskelen kieltenopettajaksi Tampereen yliopistossa. Hyödynnän liikuntaa myös opetuksessani. Omasta kokemuksesta tiedän, että esimerkiksi saksan kieltä oppii helpommin, kun yhdistää vaikkapa sanojen opettelun liikkeeseen. Liikkuminen edistää aivojen verenkiertoa ja aktivoi muistia. Erityisesti laulaminen ja tanssiminen ovat loistavia tapoja piristää kielten tunteja.

Miten treenaat?

Haluan liikkua ja treenata paljon ja monipuolisesti. Harjoittelen kestävyyttä ja lihasvoimaa kolme kertaa viikossa kuntosalilla itse tehdyn treeniohjelman mukaan. Lisäksi käyn kaksi kertaa viikossa tanssitunneilla (Zumba ja Love2Dance) sekä niin ikään kahdesti viikossa jooga- tai pilatestunnilla. Harrastan myös ahkeraa hyötyliikuntaa. Minulla ei ole autoa, joten kävelen paljon.

Pyrin treenaamaan niin, että kestävyys, voima ja liikkuvuus kehittyisivät mahdollisimman tasaisesti. Juuri nyt keskityn eniten liikkuvuuden kehittämiseen.

Kuntosalilla käytän paljon oman kehon painoa. Hyödynnän myös kahvakuulaa sekä käsi- ja levypainoja. En nosta raskaita rautoja, koska en koe sen edistävän kokonaisvaltaista hyvinvointiani.

Mikä motivoi sinua liikkumaan?

Haluan kehittyä monipuolisesti, mutta rakastan erityisesti tanssitunteja. Tanssiminen kehittää tasapuolisesti voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta, ja myös tasapainoelin pääsee työskentelemään. Tanssiminen on mielelle herkkua, sillä tanssiessa pääsee heittäytymään pois arjen kiireestä.

Miten treenaaminen auttaa sinua jaksamaan arjessa?

Fyysisen liikkumisen lisäksi olen erittäin kiinnostunut psyykkisestä hyvinvoinnista ja oman mielen treenaamisesta. Vapaa-ajalla luen paljon mindfulness-kirjallisuutta, sillä olen huomannut, että oman kehon kuunteleminen on äärimmäisen tärkeää. On hyvä oppia tunnistamaan, mikä edistää ja mikä heikentää oman kropan fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia, ja miten saa pidettyä omat energiatasot plussan puolella.

Tanssitunnilla on aikaa hullutella ja ilmaista itseään. Se vahvistaa itsetuntoa ja saa minut rakastamaan omaa kehoani juuri sellaisena kuin se on. Tanssitunnin jälkeen on aina positiivinen ja ihana olo!

Miten treenaamisen alkuun pääsee parhaiten? Minkä vinkin voisit antaa aloittajalle?>

Kun miettii treenaamisen aloittamista, kannattaa olla rohkea ja varata heti seuraavaksi päiväksi aikaa treenille vaikkapa puhelimen kalenterista. Treenaamisen aloittaminen ei ole koskaan huono päätös.

Treenaamisessa pääsee kätevästi alkuun, kun liittyy jonkin liikuntakeskuksen jäseneksi. Liikuntakeskuksissa on tarjolla monipuolisia ryhmäliikuntatunteja, kuntosali sekä osaava ja inspiroiva henkilökunta. Kannattaa uskaltaa innostua treenaamisesta jo pelkkänä ajatuksena, sillä myönteiset mielikuvat lisäävät sisäistä motivaatiota. Pian voitkin todeta, että liikuntakeskus on toinen kotisi ja voit kokonaisvaltaisesti paremmin.