Suomalaisilla on pohjoismaalaisista tervein suhde liikuntaan

Uusi tutkimus osoittaa, että Suomessa treenataan useammin terveyden kuin ulkonäön vuoksi, toisin kuin Ruotsissa ja Norjassa. Kenties siksi olemme myös tyytyväisempiä elämään?
Kategoria
Hyvinvointi

Meillä on kaikilla hieman eri syyt siihen, miksi urheilemme. Jotkut haluavat pudottaa painoa tai ehkäistä istumatyön rasituksia keholle, toiset hoitavat liikunnalla vaivojaan tai treenaavat yksinkertaisesti siksi, että siitä tulee hyvä olo. Riippumatta siitä, mikä kannustaa liikkumaan, on tärkeää pitää tavoite kirkkaana mielessä. Muuten motivaatio voi laskea. 

Meille suomalaisille liikunnan päämotivaatio näyttäisi olevan terveys ja hyvin toimiva kroppa. Tämä käy ilmi Opinionin SATS Groupille toteuttamasta Health & Happiness -tutkimuksesta*.  

Treenaaminen parantaa elämänlaatua

Tutkimuksessa mitattiin onnellisuutta ja liikunnan määrää kaikissa Pohjoismaissa. Tutkimus osoittaa selvästi, että Suomessa liikutaan ennen kaikkea siksi, että halutaan pysyä hyvässä kunnossa, saada lisäenergiaa arkeen sekä ylläpitää terveyttä – ei kuitenkaan ensisijaisesti painonpudotuksen kautta. 

– Vastaukset poikkesivat suuresti Ruotsin ja Norjan asenteista, joissa terveys ei suinkaan ole yksi päämotivaattoreista liikunnassa. Ruotsissa ja Norjassa on tärkeämpää pysyä hyvässä kunnossa ja tuntea itsensä virkeäksi ja hyvinvoivaksi sekä sisältä että ulkoa, sanoo Marianne Orderud, SATS Nordic organisaation markkinointijohtaja.

Lisäksi Health & Happiness -tutkimus osoittaa, että jäsenemme Suomessa ovat elämäänsä tyytyväisempiä sekä nauttivat liikunnasta enemmän kuin pohjoismaiset naapurinsa. 

– Jopa kaksi ELIXIAn jäsentä kolmesta sanoo, että liikunta tekee heidät iloisiksi, minkä lisäksi he tuntevat olevansa paremmassa kunnossa kuin norjalaiset tai ruotsalaiset. 

Vaikuttaa siltä, että Suomessa olemme yksinkertaisesti tajunneet, että liikunta on olennainen osa arjen tuottamaa iloa.

Tosiasiat - SATSGROUP

  • Pohjoismaiden suurin liikuntakeskusalan yritys, jolla on yhteensä 245 liikuntakeskusta.  

  • 700 000 jäsentä

  • Noin 10 000 työntekijää

  • Noin 120 erilaista ryhmäliikuntatuntia sekä HiYoga-, Buid’n Burn- & Prformance -treenikonseptitunnit

  • Oma Personal Trainer- ja ryhmäliikuntaohjaajakoulutus sekä sertifiointi

  • ELIXIA kuuluu SATSGROUP-konserniin, joka hallinnoi seuraavia tuotemerkkejä: SATS, ELIXIA, FRESH FITNESS, HIYOGA ja METROPOLIS

Onnellisia ikään katsomatta

Yksi Health & Happiness -tutkimuksen osioista osoittaa, että Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa onnellisimpia ovat tutkimuksen vanhimpaan ikäryhmään kuuluvat eli 51–65-vuotiaat. 

Tässäkin Suomi on poikkeus. Sillä vaikka meilläkin tutkimuksen iäkkäimmät osallistujat kokevat olonsa muita onnellisemmaksi, luvut osoittavat, että 18-vuotiaiden ja 65-vuotiaiden onnellisuudessa ei ole suurtakaan eroa Suomessa. Tämä yksin ei vielä osoita, että syy tasaiseen onneen olisi liikunnassa, mutta se voi viitata siihen, että Suomessa tiedetään liikunnan olevan olennainen osa hyvää elämää.

Treeniä terveyden hyväksi

Terveys ja hyvä kunto tekevät olomme hyväksi ja vahvistavat entisestään tyytyväisyyttä itseemme ja ympäristöömme. Kun terveys on suurin syy liikkua, motivaatio treenaamiseen löytyy helposti. Pohjoismaiset naapurimme voivat seurata esimerkkiämme, sillä avain hyvään elämään löytyy liikunnasta! 

Etkö ole vielä kokeillut ELIXIAa? Meillä on Pohjoismaiden laajin ja monipuolisin valikoima, joten meiltä löydät takuulla lajin, joka tekee juuri sinut iloiseksi. Meillä liikunta ei ole pakkopullaa vaan asia, jota odotat innolla! 

ELIXIA on Pohjoismaiden suurin liikuntakeskusketju. Meillä on vahva visio siitä, miten suuri merkitys toiminnallamme on jäsentemme terveyteen ja elämänlaatuun sekä koko yhteiskuntaan. 

Haluamme tehdä pohjoismaalaisista terveempiä ja onnellisempia!

*Health & Happiness Survey 2018 -tutkimus tehtiin helmi- ja maaliskuun aikana vuonna 2018. Liikuntaa ja terveyttä käsitteleviin kysymyksiin vastasi yhteensä 4 000 yli 18-vuotiasta norjalaista, ruotsalaista, tanskalaista ja suomalaista sekä yhteensä 2 000 SATS- ja ELIXIA -keskusten jäsentä Norjasta, Ruotsista ja Suomesta.