Kuinka usein tunnet itsesi onnelliseksi?

Tuskin kuitenkaan liian usein? Olet varmaankin kuullut, että treenaaminen antaa hyvän olon, sillä se vapauttaa onnellisuushormoneja eli endorfiineja – mutta ei siinä kaikki! Liikkuminen yhdistettynä osaamisen riemuun antaa sinulle lisävoimia peitota kaikki arjen haasteet – niin fyysiset kuin psyykkisetkin.
Kategoria
Hyvinvointi

Tiedetään, että keho on luotu liikkumaan, ei lepäilemään. Terveydestä huolehtiminen on tärkeää, jotta keho kestää elämän fyysiset ja psyykkiset rasitukset. Silloin voit elää juuri sellaista elämää kuin haluat. Norjan terveysviraston mukaan elämänlaatu on yhteydessä fyysiseen aktiivisuuteen, eli ne harvemmin esiintyvät ilman toisiaan. 

Tämä käy ilmi myös Opinionin SATS Group:lle tekemästä, kaikki Pohjoismaat kattavasta Health & Happiness -tutkimuksesta*. Tutkimus osoittaa, että ELIXIAn jäsenet ovat tyytyväisempiä sekä vähemmän huolestuneita ja masentuneita kuin muu väestö.

SELKEÄ YHTEYS KEHON JA MIELEN VÄLILLÄ

Tutkimuksessa käy muun muassa ilmi, että ELIXIAn jäsenet ovat onnellisempia kuin he, jotka eivät ole jäseniä.  

– Vaikka jäsenyys itsessään ei aiheutakaan onnellisuutta, tutkimus osoittaa, että treenaaminen on hyväksi sekä keholle että mielelle, sanoo Marianne Orderud, ELIXIAn Nordic organisaation markkinointipäällikkö.  

– Lisäksi saimme selville, että jäsenemme ovat yleisesti fyysisesti aktiivisempia kuin ei-jäsenet. Tämä osoittaa, että kun liikunnan ilo on kerran löytynyt, on helpompi olla aktiivisempi myös muulloin, Orderud sanoo. 

Vaikka moni sanoo urheilevansa pysyäkseen kunnossa, liikunnasta haetaan Health & Happiness -tutkimuksen mukaan myös energiaa ja hyvänolon tunteita. 

Kaikella on yhteys – toimiva ja hyvältä tuntuva keho antaa sinulle edellytykset tehdä, mitä haluat ja juuri silloin, kun haluat. Vapauden tunne lisää onnellisuutta. Sen tunteen haluat säilyttää niin pitkään kuin mahdollista, hamaan tulevaisuuteen asti. 

Tosiasiat - SATSGROUP

 • Pohjoismaiden suurin liikuntakeskusalan yritys, jolla on yhteensä 245 liikuntakeskusta.  

 • 700 000 jäsentä

 • Noin 10 000 työntekijää

 • Noin 120 erilaista ryhmäliikuntatuntia sekä HiYoga-, Buid’n Burn- & Prformance -treenikonseptitunnit

 • Oma Personal Trainer- ja ryhmäliikuntaohjaajakoulutus sekä sertifiointi

 • ELIXIA kuuluu SATSGROUP-konserniin, joka hallinnoi seuraavia tuotemerkkejä: SATS, ELIXIA, FRESH FITNESS, HIYOGA ja METROPOLIS

MITÄ ONNI OIKEASTAAN ON?

Mitä onnellisuus sitten on? Tutkimuksen mukaan se on elämää ilman suuria huolia. Kun ihminen yleisesti tuntee olonsa hyväksi ja on hyvällä tuulella, onnellisuus leviää muillekin elämän osa-alueille. Ei siis mikään ihme, että ELIXIAn jäsenet ovat tyytyväisempiä elämäänsä kuin ihmiset, jotka eivät harrasta liikuntaa!

Tutkimus osoittaa, että jäsenemme ovat tyytyväisempiä talouteensa ja parisuhteeseensa sekä tuntevat hallitsevansa arjen suuret ja pienet haasteet paremmin kuin muu väestö. He tuntevat olonsa harvoin väsyneiksi tai loppuunpalaneiksi päivän jälkeen, viihtyvät hyvin työpaikallaan ja tulevat toimeen niin työkavereidensa kuin esimiestensä kanssa.

On helppo uskoa, että terve ja toimiva keho yhdistettynä parantuneeseen aivotoimintaan voi lopulta johtaa huolten ja negatiivisten ajatusten vähentymiseen. 

LÖYDÄ TREENAAMISEN ILO KANSSAMME

Health & Happiness -tutkimuksen mukaisesti ELIXIA keskittyy sekä kehoon että iloon kehittäessään uusia ohjelmia ja tuotteita. Tutkimukset osoittavat, että ryhmäliikuntatunnit laskevat kynnystä aloittaa liikunta, minkä olemme ottaneet huomioon kehittäessämme uusia, superhauskoja vaihtoehtoja: 

 • Cardio Energy

Kuntoa kohottava kestosuosikki, joka koostuu yksinkertaisista korkeasykkeisistä harjoituksista. Hikiset haasteet ja sykkivä musiikki takaavat hauskan treenin.

 • Body for Life

Treenaa koko kehoa yhdistelemällä voima- ja kuntoharjoittelua. Tämä sopii aloittelijoille tai kevyempää treeniä kaipaaville. 

 • Pure Strength

Unelmien treeni voimaharjoittelun faneille – puhdasta lihasvoimatreeniä alusta loppuun. Sopii voimatreenituntien vakiokävijöille sekä itsenäisestä harjoittelusta pitäville. 

 • HIIT the Bike

Tehokasta intervallitreeniä, jossa lyhyet korkeasykkeiset harjoitukset ja aktiivinen lepo vuorottelevat. Tämä treeni saa jalat maitohapoille! 

 • Rock the Bike

Energiset ja inspiroivat ohjaajat tarjoavat uskomattoman treenikokemuksen, jonka diskovalot ja musiikki ovat kuin suoraan konsertista. Tunti tarjolla ELIXIA Sellon valotehostein varustetussa pyöräilystudiossa.

 • Yoga

Vahvistu ja notkistu joogan avulla! Joogan kasvattaessa suosiotaan, olemme mekin keskittyneet entistä enemmän joogatuntien tarjontaan. Uusien tuotelaanseerausten myötä ryhmäliikuntalukujärjestyksestämme löytyy entistä enemmän joogatunteja ihan jokaiselle. 

Kenties jokin näistä tunneista saa sinutkin liikkeelle ja etsimään onnellisuuden tunnetta? Jos mikään edellä mainituista ei sykähdytä, tutustu muuhun tarjontaamme. Löydät varmasti jotain sopivaa juuri sinulle! 

ELIXIA on Pohjoismaiden suurin liikuntakeskusketju. Meillä on vahva visio siitä, miten suuri merkitys toiminnallamme on jäsentemme terveyteen ja elämänlaatuun sekä koko yhteiskuntaan. 

Haluamme tehdä pohjoismaalaisista terveempiä ja onnellisempia!

*Health & Happiness Survey 2018 -tutkimus toteutettiin helmi- ja maaliskuun aikana vuonna 2018. Liikuntaa ja terveyttä käsitteleviin kysymyksiin vastasi yhteensä 4 000 yli 18-vuotiasta norjalaista, ruotsalaista, tanskalaista ja suomalaista sekä yhteensä 2 000 SATS- ja ELIXIA -keskusten jäsentä Norjasta, Ruotsista ja Suomesta.