Talvilajit – hulluutta vai huumaa?

Talvi on kaunis. Valkoinen maa ja sen mukanaan tuoma kirkkaus. Taivaalta leijailevat lumihiutaleet, ja kirpsakka pakkassää maalaa ohuen jääkerroksen puiden pintaan. Kylmin vuodenaika, valttikorttimme maailmalla, suosikki tai inhokki. Talvi jakaa jopa meidät suomalaiset kahteen porukkaan. Osa vihaa ja osa rakastaa sitä.
Tuuli Kuittinen
Kategoria
Harjoittelu

Monet, varsinkin eteläisessä Suomessa asuvat, eivät oikein tiedä, mitä liikuntaa talvella voisi harrastaa. Luistelu ja hiihto ovat monilta jääneet kokonaan. Laskettelukeskuksetkin ovat niin kaukana. Etelä-Suomen usein kehnon lumitilanteen vuoksi hiihtolatuja ja luistelupaikkoja on huonosti. Vai olisiko kysymys sittenkin laiskuudesta?

Mitä siis talvella voisi harrastaa? Lähes samoja lajeja kuin kesälläkin. Sehän on vain asenne- ja pukeutumiskysymys! Kaikki tuntuu paremmalta, kun on tarpeeksi lämmintä yllä ja varusteet kunnossa. Kannattaa siis panostaa laatuun.

Toki vaihtoehtoja on myös sisätreeniin! ELIXIAlta löytyvät muun muassa seuraavat tunnit:

Off-Piste

Täydellinen valmistautumiskeino hiihtokauteen! Off-Piste on treeniohjelma jaloille ja koko alavartalolle. Se kehittää voimasi ja kestävyytesi äärimmilleen tehokkaalla intervalliharjoittelulla.

Indoor Running

Ryhmätunti juoksumatolla: vaihtelevia harjoitteita oman kuntotason ja ohjaajan suositusten mukaan.

Indoor Running

Tehokas hengitys- ja verenkiertoelimistöä kehittävä tunti juoksumatolla. Harjoitus perustuu selkeisiin ja vaihteleviin juoksuharjoitteisiin. Jokainen voi säätää tahtiaan oman kuntotason ja ohjaajan suositusten mukaan.

Cardio Club

Cardio Club on erinomainen intervalleista rakentuva kestävyysharjoittelutunti, jossa voit valita harjoittelun juoksumatolla, sisäpyörällä tai crosstrainerilla.