Ole oma itsesi ja treenaa sitä, mitä haluat!

Juoksuradalla Eric kuvitteli juoksevansa karkuun norjalaista maailmanmestaria Karsten Warholmia. Mutta itseään Eric ei juokse koskaan pakoon. Lue Ericin inspiroivat vinkit siitä, miten saat tehot irti harjoittelustasi.
SATS
Kategoria
Harjoittelu

Eric lopetti juoksu-uransa ollessaan huipulla, koska hänellä oli enää vähän mahdollisuuksia kehittyä seurassaan. Juoksu-urastaan hän on oppinut sen, että parhaaksi nouseminen vaatii paljon, eikä menestystä tule, ellet rakasta sitä, mitä teet.

Armeijan jälkeen Eric mietti, mitä hän haluaa elämältään. Juokseminen oli edelleen lähellä sydäntä, ja hän oli opiskellut ohjaajaksi ja alkanut vetää SATSin Indoor Running -tunteja. Ei mennyt kauankaan, kun jäsenemme jonottivat Ericin ohjaamille tunneille. Ymmärrät syyn, kun katsot tämän videon Ericin huikeilta juoksutunneilta:

Eric on löytänyt myös suurta liikunnan iloa SATSin tanssitunneilta. Tunneille hän ei olisi koskaan päätynyt ilman avointa mieltä:

- Onneksi en ole koskaan arkaillut kokeilla uusia juttuja, ja niissä mielestäni piileekin usein avaimet onneen. Uskalla kokeilla jotain uutta, äläkä välitä, mitä muut voivat ajatella! Yritä ja mieti, miltä sinusta tuntuu: oliko kivaa? Unohditko ajankulun? Jos vastaus on kyllä, treeni sopii sinulle ehdottomasti!

- Jäsenet ovat sankareitani!

Ei epäilystäkään, etteikö Eric pursuaisi energiaa salilla osallistuessaan itse tunnille ja etenkin ohjaajana. Eric oikein innostuu kertoessaan, mistä energia kumpuaa:

- Jäsenien tulo tunneilleni vetää aina nöyräksi! Jos he haluavat viettää aikaansa minun ohjaamillani tunneilla, minunhan on annettava heille kaikkeni! Jäsenet eivät tule vain treenaamaan, he tulevat hakemaan kokemuksia! Haluan luoda bileet tunneilleni: paljon energiaa ja hyvää musiikkia. Ja toivon joka kerta, että energiani tarttuu kaikkiin osallistujiin. Rakastan sitä, kun näen asiakkaiden vapautuvan paineista ja irrottelevan - he ovat sankareitani!

Tanssitunneilla Eric näkee joskus ensikertalaisten seisoskelevan ujosti taka-alalla. Ericille onkin tärkeää luoda tunneille turvallisuuden tunnetta alusta alkaen:

- Jokaisen tanssitunnin aluksi kerron jäsenille, että olemme täällä pitämässä hauskaa. Tunne liikkeet kehossa, älä mieti, menikö liike oikein tai väärin – tanssiessa kaikki on sallittua! Minulle on voitto nähdä asiakkaiden irrottelevan tunnilla!

Älä mieti liikaa trendejä

Aina löytyy joku, joka sanoo, miltä pitäisi näyttää, millaisia vaatteita tulisi käyttää tai mitä on syötävä. Mikä on oikein? Mitä trendiä nyt pitäisi seurata? Eric ei voisi välittää vähempää fitness-trendeistä. Niitä on lähes mahdoton seurata, koska ne muuttuvat koko ajan. Ericille asia on selvä, mutta hän ymmärtää, että alussa se voi olla hankalaa:

- Treeni on oikeanlaista sinulle, kun se SINUSTA tuntuu oikealta ja se on sitä, mitä SINÄ haluat tehdä. Jos tykkäät tanssia, sitten tanssit! Älä mieti liikaa, mitä muut voivat ajatella. Tee omaa juttuasi ja tee sitä, mikä tekee sinusta onnellisen. Kun tunnet liikunnan iloa, liikunnasta tulee helpommin hyvä tapa. Ja tunnet olosi todella hyväksi!

Eric haluaisi, että yhä useammat näkisivät oman potentiaalinsa, eivätkä rajoittaisi itseään miettimällä vain sitä, mitä kaikkea he eivät osaa. Eric on kasvatettu uskomaan siihen, että hän voi tehdä mitä tahansa. Sitä oppia hän noudattaa edelleen:

- Haluan ajatella, että meillä kaikilla on oikeasti kykyä tehdä mitä vain haluamme. Erot löytyvät ajattelumalleista. Oletko hyvä sanomaan itsellesi, että sinä onnistut? Vai sanotko itsellesi, että tuskin tästä mitään tulee? Kun ajattelumalli on oikeanlainen, kuka tahansa osaa tehdä voltin taaksepäin, jos todella haluaa ja käyttää energiaansa siihen!

Tässä on syy, miksi Eric työskentelee SATSilla. Hän pääsee auttamaan jäseniämme, jotta he näkisivät oman potentiaalinsa. Tee omaa juttuasi ja valitse treeni, joka tuottaa sinulle iloa – silloin odotat takuuvarmasti seuraavaa treeniä. Eric on tästä elävä esimerkki!

Ericin 5 vinkkiä siihen, kuinka olet oma itsesi salilla:

1. Ole rehellinen – Tykkäätkö mennä joka viikko samalle ryhmäliikuntatunnille vai onko siitä tullut pelkkää rutiinia? Käytkö tunnilla ystäväsi kanssa ja siksi rutiinia on vaikea muuttaa? Haluatko kokeilla tanssituntia? Ota ystävä mukaan ja kokeile! Et voi tietää, millaista se oikeasti on ennen kuin kokeilet.

2. Älä välitä muiden ennakkoluuloista – Miehillä voi olla ennakkoluuloja ryhmäliikuntatunteja kohtaan, ja erityisesti tanssi- ja joogatunteja kohtaan. Mutta kuka muka on päättänyt, että miehet eivät voisi pitää tanssimisesta? Tai että naiset eivät voisi nostaa puntteja? Aina löytyy muita mielipiteitä, mutta viimeinen sana omista valinnoistasi on sinulla itselläsi.

3. Rohkene kokeilla jotain uutta – Miljoonat pienet ihmeet ja ahaa-elämykset odottavat sinua! Käy niin monella tanssitunnilla kuin haluat! Mikä on pahinta, mitä voisi tapahtua? Jos et tykkää, sitten ainakin tiedät sen. Suosikkituntisi saattaa odottaa vain sitä, että uskallat kokeilla!

4. Tsemppaa itseäsi! Kukaan ei estä sinua kannustamasta itseäsi ennen juoksumattotreeniä – inspiroidu Ericin omasta tsemppauksesta tämän artikkelin alussa! Monella huippu-urheilijalla on omat voimalauseensa, joita he toistavat kilpailujen alla, ja kukaan heistä ei todellakaan sano itselleen, että tästä ei tule mitään!

Treenisali odottaa juuri SINUA!