Musiikista lisäpotkua treeneihisi!

Musiikki toimii monille loistavana treenien boostaajana. Treenimusiikissa tärkeintä on se, että se on menevää ja antaa tarvittavan lisäpotkun.
ELIXIA
Kategoria
Harjoittelu

ELIXIAn Tikkurilan liikuntakeskuksessa työskentelevälle Jenni Berglundille musiikki on tärkeä lisäenergian antaja treenatessa.

– Musiikki on tärkeimpiä työkaluja työssäni, ja paljon erilaista musiikkia on tullut kuunneltua vuosien varrella.

– Treenimusiikissa tärkeintä on se, että se on menevää ja antaa potkua persuuksiin, kun haluaisin luovuttaa. Cycling-tunneillani on soinut vuosia perus ysäripopit. Scooter ja Cascada uppoavat aina. Metalli-/rock-tyyppiset bändit, kuten Metallica, Nightwish (vanha) ja Amaranthe, toimivat tiukoissa paikoissa. Volbeat on tuonut freshiä tuulahdusta, koska se toimii myös heille, joille hevi on liian heviä.

– Suomalaista musiikkia käytän tunneillani aika vähän, johtuen ihan tempoista, jotka harvoin sopivat polkurytmiin. Kaija Koo, JVG, SANNI, Haloo Helsinki, Cheek ja Antti Tuisku ovat yleisimpiä, jotka suomalaisista pääsevät mukaan tunneilleni. Viimeisenä täytyy mainita monta vuotta cyclingissä jyrännyt trance, kuten Armin Van Buuren ja muut reivibiisit! Nämä saavat vieläkin syttymään. Olen antanut tilaa myös muille genreille, musiikin monipuolisuuden tähden, Jenni kertoilee.  

Taannoin Jenni ohjasi tilaustuntina 50-vuotis-cyclingin. Synttärisankareita oli kaksi, ja he olivat toivoneet paljon biisejä heidän nuoruudestaan.

 – Vaikka itse en kuuntele sen tyyppistä musiikkia, olin innoissani. Se johtui puhtaasti siitä, että sankarit näyttivät olevan niin mielissään biisivalinnoista ja fiilistelivät musiikkia isolla sydämellä. Porukka tanssi pyörien päällä ja lauloi mukana, aika old schoolia, mutta hauskaa oli! Siitä tuli todella palkitseva fiilis. Se oli taas yksi niistä hetkistä, kun en tuntenut tekeväni töitä ollenkaan, Jenni iloitsee.