Milloin liikunnan ilo alkaa?

Jos mietit ryhmäliikuntatunnilla, milloin liikunnan ilo iskee sinuun, on ehkä aika kysyä itseltäsi: mitä oikeastaan tykkään tehdä?
SATS
Kategoria
Harjoittelu

SATSin Personal Trainer Lotte Skullerudilla on yksi pääpointti liikunnasta:


Etsi itseäsi kiinnostava liikuntamuoto, se mistä nautit ja jonka pariin pääsyä odotat –  ja liikunnan ilo syttyy aivan itsestään.


Lotte on työskennellyt Personal Trainerina jo vuosia. Hänen mukaansa ne, jotka saavuttavat tavoitteensa liikunnan ilon avulla, onnistuvat harjoittelussaan.

- Jos harjoittelu ei ole kivaa etkä nauti siitä, alat etsiä tekosyitä, jotta sinun ei tarvitsisi enää harjoitella. Jos taas löydät liikuntamuodon, josta pidät, et malta jäädä pois treeneistä.

MITEN LÖYDÄT LIIKUNTAMUODON, JOSTA PIDÄT?

On helppo sanoa, että on löydettävä semmoinen liikuntamuoto, josta pitää. Mutta mitä jos ei ole hajuakaan, mistä pitäisi? Monen mielestä vaihtoehtoja on aivan liikaa:  ryhmäliikuntaa, pyöräilyä, tanssia, Personal Trainereita, puhumattakaan useista erilaisista kuntosalilaitteista.

Lotte suosittelee ja rohkaisee kokeilemaan jotakin uutta. Älä ajattele treenin tehoa, vaan ala kokeilla erilaisia liikuntamuotoja ja tunnustele, mikä saa sydämesi sykkimään enemmän kuin muut.

Myös Lotte etsiskeli aikansa löytääkseen liikunnan ilon sen jälkeen, kun oli jättänyt tanssiharrastuksen 18-vuotiaana.

- Tanssiminen oli minun juttuni ja intohimoni. Kun se loppui, jätin kaiken liikunnan, kunnes lopulta tajusin, että jotain on tehtävä. Kokeilin monia erilaisia liikuntamuotoja, mutta vasta Zumba-tunti kolahti!

-NYT ONNISTUN!

Joskus häpeän kynnyksen ylittäminen ja itsensä kampeaminen sohvalta salille voivat olla yhtä suuria haasteita. Häpeän tunne voi hiipiä ajatuksiin aiemmista epäonnistumisista: ”Aloitin tammikuussa tosi innokkaana, mutta ei sitä kestänyt kuin pari kuukautta!” Lotte toivookin, että yhä useampi unohtaisi häpeän ja kaiken, mikä estää yrittämästä uudelleen:

- Onhan sinulla enemmän kuin vain kaksi mahdollisuutta! Viime kerran epäonnistumiseen oli monia syitä, mutta älä anna niiden estää. Ota oppia aiemmasta, ja tällä kertaa onnistut.

Muutoksen avaimet ovat sinulla. Joskus sitä on hankala tajuta, ja voi olla vaikeaa siirtyä sanoista tekoihin. Mutta kun onnistut yhä uudelleen ja uudelleen, olet onnistunut luomaan itsellesi uuden tavan ja hyvän harjoittelurutiinin. Rutiinilla varmistat, että harjoittelullasi on jatkuvuutta.

- Ajattele, miten kivalta tuntuu voittaa vastenmielisyys liikuntaa kohtaan! Tapoja on vaikea muuttaa, ja uusien kestävien tapojen luominen vie aina aikaa. Mutta itse asiassa joka kerta, kun treenaat, vahvistat itseäsi henkisesti ja fyysisesti.

Me SATSilla haluamme varmistaa, että kaikki uudet jäsenemme saavat hyvää tietoa laajasta liikuntavalikoimastamme ja kaikkien uusien jäsenten jäsensopimukseen sisältyy yksi harjoituskerta Personal Trainerin kanssa. Näin saat hyvän opastuksen keskukseen, sen palveluihin ja  harjoitteluun – sekä itseesi ja mitä liikunta voi sinulle antaa.

LOTTEN 5 VINKKIÄ LIIKUNNAN riemuun

1. Löydä itsellesi mieluinen liikuntamuoto

- Tämä on tärkein vinkki! Uskalla kokeilla erilaisia ryhmäliikuntatunteja, kokeile treeniä Personal Trainerin avulla tai treenaa itseksesi. Kun liikkuminen on hauskaa, et tarvitse muuta säilyttääksesi hyvän harjoittelurutiinin.

2. Löydä motivaattorisi

- Treenaatko, koska haluat voimaa tai pysyä lasten perässä? Vai onko tavoitteenasi juosta 5 kilometriä pysähtymättä?

3. Löydä itsellesi treenikaveri

- Jaa liikunnan ilo ystäväsi kanssa; jonkun, joka tsemppaa niinä päivinä, kun oma motivaatiosi on kadoksissa.

4. Pääsitkö salille asti? Unohda muut asiat!

- Unohda huolet ja tekemättömät työt, kun olet päässyt salille.

5. Älä pelkää kysyä

- keskuksistamme tavoitat aina henkilökuntaa, joka auttaa mielellään sinua onnistumaan harjoittelussasi. Älä pelkää kysyä neuvoa, jos tarvitset apua kuntosalilaitteiden kanssa, mietit ryhmäliikuntatunteja tai haluat tietää Personal Trainerin palveluista? Haluamme auttaa sinua löytämään liikunnan ilon!