Millainen on hyvä Personal Trainer?

Moni treenaaja pohtii, pitäisikö palkata Personal Trainer auttamaan ja tsemppaamaan. Mutta millainen on hyvä PT?
ELIXIA
Kategoria
Harjoittelu

Personal Trainereita on monenlaisia. Osa on käynyt muutaman viikonlopun koulutuksen, osa ammattikorkeakoulun. Mistä sitten tiedät, onko PT on riittävän ammattitaitoinen ja lisäksi juuri sinulle sopiva?

Ammattitaitoinen PT osaa auttaa sinua painonpudotuksessa. Hän kannustaa ja seuraa kehitystäsi sekä antaa uusia monipuolisia vinkkejä painonhallintaan ja tavoitteelliseen harjoitteluun.

Personal Trainer -palvelut eivät kata pelkästään kuntosaliohjelmia – hyvä PT kuuntelee asiakastaan ja tämän tavoitteita ja tekee sen jälkeen yksilöllisen kunto-ohjelman asiakkaan tarpeiden pohjalta. PT opastaa sinua terveellisiin elämäntapoihin, syömään hyvin ja liikkumaan monipuolisesti.

PT SOPII KAIKILLE

Tarvittaessa PT juoksee puolimaratonin asiakkaansa kanssa, ohjaa joogatunteja yksilöllisesti omalle asiakkaalleen, treenaa asiakkaan kanssa kotona tai neuvoo ravintoasioissa. PT voi treenata vaikka joka ikisen treenin asiakkaan kanssa, jos näin vain sovitaan.

PT-palvelut eivät siis ole vain niille, jotka haluavat pudottaa painoa tai ovat vasta-alkajia salilla. Monet urheilijat ja tavoitteellisesti treenaavat hyötyvät yhtä lailla Personal Trainerin palveluista, sillä kroppa tarvitsee erilaisia ärsykkeitä, jotta se kehittyy ja pääsee parempiin tuloksiin.

TUULIKIN PESTASI PT:N

Myös Tuuli Kuittinen palkkasi itselleen pätevän Personal Trainerin. ELIXIA Salmisaaren, Länsiväylän ja Espoonlahden keskusten ryhmäliikunnasta vastaavan Tuulin motiivina PT:n pestaamiseen oli se monille tuttu “kesäkuntoon” pääseminen: pienoista painonpudotusta, kiinteytymistä sekä ehkä vähän myös lihasten kasvattamista.

– Itsellä oli sellainen tilanne, että treeni kuntosalin puolella kulki paikallaan tai sitten sitä ei ollut. Motivaatio salin puolella oli täysin hukassa ja olinkin korvannut sen ryhmäliikunnalla. Ryhmäliikunta ei yksin auta minua saavuttamaan tavoitteitani, joten tarvitsin siihen apua.

– Olen treenannut Personal Trainerin kanssa ennenkin, enkä katunut hetkeäkään. Vaikka olen itsekin liikunta-alan ammattilainen ja tiedän käytännössä mitä tehdä, en vain välillä saa itsekseni aikaiseksi.

Ulkoinen motivaattori

– Tavoite minulla on selvänä mielessä. Nyt vain tarvitaan ulkoinen motivaattori, joka puskee minut sinne tavoitteeseen. Kyllähän matkan varrella varmasti oma motivaatiokin kasvaa, mutta nyt alkusysäys tarvitaan muuta reittiä.

Tuuli lähti oman Personal Trainerinsä kanssa liikkeelle siitä, että PT teki hänelle sekä treeniohjelman että ruokavalion.

– Lähdetään näiden kanssa nyt eteenpäin ja sitten katsellaan viikoittain miten menee.

– Personal Trainerin palkkaaminen on siis sijoitus itseesi ja omaan hyvinvointiisi. Muutos lähtee kuitenkin itsestäsi – PT:kään ei ole ihmeidentekijä, sillä treenit täytyy tehdä itse, Tuuli muistuttaa.