Aseta itsellesi treenitavitteita

Kun löydät itsellesi sopivat treenitavoitteet, mikään ei voi pysäyttää sinua! Nyt saat vinkkejä siihen, kuinka saavutat tavoitteesi.
SATS
Kategoria
Harjoittelu

ESIMERKKEJÄ TAVOITTEISTA 

  1. Haluatko pudottaa painoa? Siinä tapauksessa sinun tulisi miettiä, Kuinka monta kiloa haluat pudottaa ja millä aikavälillä haluat saavuttaa tavoitteen. Suunnitelman avulla onnistut todennäköisemmin tavoitteessasi.

  2. Haluatko tulla vahvemmaksi? Tällöin puolestaan sinun on mietittävä, missä liikkeissä haluat kehittyä ja kuinka isoilla painoilla. Saatat ehkä kaivata Personal Trainerin apua, jos olet uusi ELIXIA:n jäsen, voit käyttää veloituksettoman PT auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi, esimerkiksi niin sanotun 1 maksimitoiston, jossa teet yhden toiston maksimipainoilla.

  3. Haluatko kasvattaa lihasmassaa? Missä osassa kehoasi? Kuinka paljon toistoja täytyisi tehdä, että lihakset kehittyvät? Nämä ovat asioita, joita sinun tulisi miettiä, jotta voit mitata kehittymistäsi.

  4. Onko tavoitteenasi parantaa kuntoasi? Siinä tapauksessa sinun on mietittävä, haluatko tehdä tämän esimerkiksi pyöräilemällä, juoksemalla tai ellipsi- tai soutulaitteella. Missä kunnossa olet nyt ja missä kunnossa haluaisit tulevaisuudessa olla? 

  5. Haluaisitko päästä eroon jokapäiväisistä selkäkivuista? Keskivartalon lihaksien vahvistaminen voi auttaa myös selkävaivoihin.

  6. Vai oletko kuten useimmat ihmiset, haluat päästä kuuluisaan parempaan kuntoon? Tällöin sinun tulisi määritellä mielessäsi mitä ”parempaan kuntoon pääseminen” merkitsee sinulle. Haluatko arkeesi lisää energiaa, kiinteytyä, pudottaa painoa tai kohottaa kuntoasi – mikä on se asia, jota haluat saavuttaa? Etsi oma vastauksesi kysymykseen ”Miksi?”. 

  7. Aseta itsellesi korkeat tavoitteet. Uskalla unelmoida isosti! Maali voi olla kaukana, mutta se on saavutettavissa! Tärkeintä on, että sinulla on tavoite, jonka eteen teet töitä. Muista myös juhlistaa sitä, kun saavutat tavoitteesi, sillä on tärkeää palkita itsensä ja nauttia onnistumisista. 

TAVOITTEET S M A R T-MALLIN AVULLA 

Lue lisää, kuinka saavutat tavoitteita SMART- mallin avulla.  

Specific = Tietty tavoite   Aiot juosta 10 km tietyssä ajassa. 

Measurable = Mitattavissa oleva tavoite  Käyttämällä juoksusovelluksia, kuten Runkeeperiä tai juoksumaton ominaisuuksia, voit mitata kuinka pitkän matkan juokset ja kuinka paljon aikaa käytät tähän. Kokeile sykemittaria varmistaaksesi, että harjoittelet oikealla teholla. 

Attractive = Tavoitteen tärkeys.  Tavoite on jotain, jota todella haluat, jotain, jonka saavuttamiseksi olet valmis tekemään paljon töitä. Sinulle on tärkeää ja houkuttelevaa päästä maaliin, että harjoittelun lykkääminen tuntuu melkeinpä mahdottomalta. Sitä varten tavoite ja odottava palkinto ovat sinulle aivan tärkeitä. 

Realistic = Realistinen tavoite  Monet ihmiset ovat tehneet tämän ennen sinua, joten tavoitteen saavuttaminen on varmasti mahdollista, kunhan työskentelet tarpeeksi kovasti tavoitteen eteen. 

Time frame = Aikaväli  Tiedät tarkalleen, milloin haluat saavuttaa tietyn tavoitteen. Jos tarvitset apua ja ohjausta, keskuksissamme on paikalla henkilökuntaa, jotka voivat auttaa sinua antamalla vinkkejä tavoitteidesi mukaisiin ryhmäliikuntatunteihin tai PT-tapaamisiin.

PYSY SUUNNITELMASSASI – VAIKKA KOHTAISIT ESTEITÄ MATKAN VARRELLA 

Koska esteitä tulee aina olemaan. Yhtäkkiä elämässäsi tapahtuu paljon muutakin, lapsilla on paljon tekemistä, töissä tai opinnoissa on hektistä aikaa, joudut remontoimaan kotiasi tai kenties jossain kehossasi ilmaantuu kipuja? Älä luovuta! Nämä ovat vain pieniä esteitä matkalla kohti maalia. Pysy keskittyneenä ja sen sijaan, että rankaisisit itseäsi siitä, että et ole harjoitellut viikkoon, jatka seuraavaa viikkoa normaalisti suunnitelman mukaan. Älä kompensoi menetettyä harjoitusviikkoa harjoittelemalla kahdesti ensi viikolla. Ota rennosti, pian olet taas raiteilla entistä vahvempana! 

Ja tiedätkö mitä? Puhtaasti biologisesta näkökulmasta katsottuna on itse asiassa lähes mahdotonta olla surullinen treenin jälkeen Ajattele, kun jalkasi ovat painavat kuin lyijy ja mieluummin pysyt kotisohvalla; kuitenkin treenin jälkeen tulet kotiin iloisempana, me lupaamme!