Ryhdy itsesi treenikaveriksi

Sinä itse olet paras kuntoilulaite. Kun opit muutaman liikkeen ja panostat hieman, voit treenata niin kovaa kuin haluat milloin ja missä vain. ELIXIAsta saat tarvittavat neuvot ja tuen, jotta pääset vauhtiin – ja pysyt vauhdissa.
ELIXIA
Kategoria
Harjoittelu

– Kun oppii käyttämään omaa kehoaan painonnostotangon tavoin, kuntosali kulkee mukana koko ajan, Personal Trainer Pernille Svarstad kertoo hymyillen.

 – Kuntoilusta saa eniten irti, kun hallitsee tekniikat ja menetelmät, on motivoitunut ja saa palautetta. Palautteen antaminen on minun tehtäväni.

Jos sohva houkuttelee, motivoituminen muutamaan vatsalihas- tai käsiliikkeeseen vaatii suurta tahdonvoimaa. Perunalastukulhon nostelua ei lasketa! On hyvä saada tukea ja apua joltakin, joka ajattelee sinun parastasi.

Prformance™

Intensiivistä toiminnallista harjoittelua ja kehonhallintaa pienryhmässä.

– Kehonpainoharjoittelua ei tarvitse tehdä yksin eikä kotona. Tarjolla on useita ryhmäliikuntatunteja, joille kannattaa osallistua, Pernille kertoo ja mainitsee esimerkkeinä Prformancen.

– Tunneilla saa motivaatiota muilta kanssaihmisiltä, joita sohva houkuttelee. Silloin on helpompaa pysyä kunnossa ja tehdä harjoittelusta osa arkea.

Pernille muistuttaa, että kovin paljoa ei tarvita. Kun on hieman tahdonvoimaa, liikkeelle voi lähteä jo seinän ja muutaman tuolin avulla.

– Päivän voi aloittaa muutamalla liikkeellä, jotka saavat kehon käyntiin. Ne voi tehdä vaikka ennen aamiaista, ja aikaa kuluu vain 5–10 minuuttia.

Kolme vinkkiä

Personal Trainer Pernille Svarstad ehdottaa näitä liikkeitä:

1.    Kyykky

Seiso jalat haara-asennossa hartioiden leveydellä kantapäät tukevasti vasten lattiaa. Pidä selkä suorana, työnnä rinta ulos ja katso suoraan eteenpäin. Taivuta polvia ja istu niin syvälle kyykkyyn kuin pystyt. Pidätä hengitystä ja nouse pystyasentoon. Toista 15–20 kertaa.

2.    Käsilläseisonta

Vanha kunnon käsilläseisonta harjoittaa koko ylävartaloa ja on helppo tehdä. Voit pitää polvet kiinni lattiassa tai tehdä sen suorin jaloin kunnostasi riippuen. Keskity syviin lihaksiin ja pidä selkä suorana. Sinäkin voit kokeilla käsilläseisontaa. Se ei ole niin vaikeaa kuin luulisi, mutta hieman tekniikkaa se vaatii.

3.    L-istunta

Aseta kaksi selkänojallista tuolia vierekkäin olkapäiden mitan päähän toisistaan. Aseta kätesi tuolien selkänojille. Kohottaudu suorille käsille. Jalkojesi tulee riippua vapaasti. Jos niin ei tapahdu, tuolien selkänojat ovat liian matalat tai olet liian pitkä. Nosta jalkoja ilmaan eteenpäin. Toista niin monta kertaa kuin haluat. Liikkeestä saa vaativamman nostamalla jalkoja niin korkealle, että ne ovat suorassa kulmassa vartaloon nähden, jolloin muodostuu L-kirjain (tästä liike on saanut nimensä). Tämä saattaa olla vaikeaa aloittelijalle.