Aloita treenaaminen!

Kesällä on ihana nauttia elämästä ja ottaa hieman rennommin. Monesti loman jälkeen voi kuitenkin tuntua haastavalta päästä takaisin kiinni rutiineihin ja hyvään treenirytmiin. Olitpa aloittelija tai jo kokeneempi kuntoilija, meillä on muutamia vinkkejä, joiden avulla saat hyvän sykkeen treeneihin!
ELIXIA
Kategoria
Harjoittelu

Syksy tekee tuloaan ja kesän muistot lämmittävät yhä mieltä. Jokapäiväiset rutiinit alkavat rullata, ja myös ajatus treenien aloittamisesta on mielessä yhä vahvempana. Liikuntataustasta riippumatta treenien aloittaminen voi kuitenkin tuntua olevan kynnyksen takana, jolloin avainasemassa on motivaation uudelleen löytäminen.

Luo rutiineja

Personal Trainerimme Pernilla Magnusson SATS Globenista Ruotsista neuvoo, mikä avuksi kadonneen motivaation etsimisessä.

– Paras treeni on se, mikä toteutuu, riippumatta treenin kestosta. Jo kymmenen minuutin harjoittelu kotona tuo tuloksia. Ei ole syytä ajatella, että treenaamisen pitäisi kestää tunteja ollakseen kannattavaa, Pernilla sanoo.

Kun syksyn pimeys tekee tuloaan, kotisohva saattaa tuntua mukavalta ja houkuttelevalta, ja kuntokeskukseen lähdön tulee helposti siirtäneeksi seuraavaan tai sitä seuraavaan päivään.

– Luo rutiineja! Tee harjoittelusta luonnollinen osa elämääsi. Lisää jokapäiväistä hyötyliikuntaa: kävele portaat, kävele tai pyöräile töihin, tee pihatöitä. Aseta treenaamiselle tavoitteet, jotka ovat realistisia ja toteutettavissa, Pernilla neuvoo.

Älä vertaa itseäsi muihin

Mieti, miksi treenaat. Haluatko päästä parempaan kuntoon, pudottaa painoa tai tulla vahvemmaksi? Ole itsellesi rehellinen tavoitteen asettamisessa, äläkä aseta sitä liian korkealle. Jos tavoite tuntuu liian kaukaiselta, kuntoilun lopettamisen todennäköisyys kasva.

– Jokapäiväinen liikkuminen on avain onnistumiseen. Monille se riittää. Lisää rutiineihisi 10 minuutin treeni esimerkiksi vatsalihasliikkeitä ja punnerruksia, ja huomaat eron. Älä vertaile itseäsi muihin, jotka treenaavat kovaa neljästä viiteen kertaan viikossa, jos tavoitteesi on päästä alkuun, Pernilla ohjeistaa.

On helppo ajatella, että kuntoilu veisi kaiken vapaa-ajan, mutta se ei pidä paikkaansa. Treenin ei tarvitse kestää tuntia kauempaa. Toisaalta treenaaminen vaatii keskittymistä ja hyvää itsekuria ennen kuin siitä tulee elämäntapa. Ja kyllä – myös lihakset kipeytyvät, mutta treenin aiheuttamaa mahdollista lihaskipua kannattaa ajatella hyvänä, kehitystä eteenpäin vievänä asiana. Lue myös: Hyvään kuntoon arkiliikunnalla

Treenaa PT:n kanssa

Saat Personal Trainerilta aina apua treenaamiseen, tavoitteestasi ja lähtötasostasi riippumatta. Ota harjoittelusta kaikki irti!

Haasta ystäväsi

Kun treenin merkitys on vakiintunut elämässäsi, voit hyvin pitää välipäiviä treeniohjelmastasi. Älä kuitenkaan anna siitä tulla tapaa, jottei treenitauko venyisi liian pitkäksi.

– Jos sinulla on vaikeuksia ylläpitää motivaatiota, pyydä apua Personal Trainereiltamme. Koulutetut PT:mme tekevät sinulle treeniohjelman, joka varmasti sopii tavoitteisiisi ja aikatauluihisi ja saa sinut innostumaan. On helpompi jatkaa treenejä, jos kuntoilet tavalla, josta aidosti nautit, Pernilla sanoo.

Toisinaan on helpompi harjoitella myös yhdessä ystävän kanssa. Innosta puolisosi tai työkaverisi mukaan liikkumaan.

– Haasta ystäväsi. Kokeile rohkeasti uusia ryhmäliikuntatunteja tai lajeja. Priorisoi treenit arjen tehtävälistalla, niin saavutat tavoitteesi, Pernilla Magnusson vinkkaa.