ELIXIAn tavoitteena on, että meillä treenatessasi tunnet olosi turvalliseksi. Siksi kaikista liikuntakeskuksistamme löytyy defibrillaattori, ns. sydämenkäynnistäjä. Lisäksi koko henkilökuntamme on käynyt läpi sisäisesti järjestämämme elvytyskoulutukset.

Vuosittain noin 10 000 henkilöä saa äkillisen sydänpysähdyksen, puolet heistä saa avun sairaalan ulkopuolella ja monen elämä pelastuu defibrillaattorin ansiosta. Tutkijat ovat yksimielisiä siitä, että liikunnalla on myönteisiä vaikutuksia terveyteemme ja liikunta ennaltaehkäisee sydän- ja verisuonitauteja.  

Me ELIXIAssa pyrimme liikunnan avulla auttamaan ja tukemaan jäseniämme hyviin elämäntapoihin ja terveempään elämään. Mutta sydänpysähdys voi kohdata meistä jokaista, ja siksi on erittäin tärkeää, että keskuksistamme löytyy apua, defibrillaattori ja koulutettua henkilökuntaa. Me pidämme huolta jäseniemme sydämestä ja siitä, että kaikki voivat treenata meillä turvallisesti.

Kysy defibrillaattoreista keskuksissamme, jotta voimme yhdessä pelastaa elämän. 

Mitä teen, jos joku saa äkillisen sydänpysähdyksen?

1: Hae defibrillaattori ja soita hätänumeroon 112

 2: Aloita painelu-puhalluselvytys

 3: Käynnistä sydän defibrillaattorin avulla

 4: Jatka elvytystä ensihoitajien saapumiseen asti

Tiesitkö, että:

- 75% selviää äkillisestä sydänpysähdyksestä, jos painelu-puhalluselvytys aloitetaan 1 minuutin sisällä ja defibrillaattorilla 3 minuutin sisällä kohtauksesta.

- Mahdollisuus selviytyä heikkenee joka minuutti 10 prosentilla, jos mitään ei tehdä.

- Päivittäinen liikunta vähintään puolen tunnin ajan, terveellinen ruokavalio ja hyvät yöunet vähentävät sydänpysähdyksen riskiä merkittävästi.