Tämän vuoksi kannattaa treenata yhdessä muiden kanssa

Treenaaminen yhdessä muiden kanssa saa sinut todennäköisesti lähtemään kuntokeskukseen useammin. Yhteistreenit auttavat myös ylläpitämään treenirutiinia sekä kehittävät sinua eteenpäin kohti tavoitteitasi.
SATS Elixia
Kategoria
Harjoittelu

Toivoisitko saavasi enemmän motivaatiota liikkumiseen, ja että jokin saisi sinut antamaan kaikkesi jokaisella treenikerralla? Toivotko, että pystyisit pitämään paremmin kiinni treenirutiinista? Meillä on sinulle ratkaisu: treenaa yhdessä muiden kanssa!

Ryhmäliikuntaan osallistuvat onnistuvat usein pitämään yllä säännöllistä treenirytmiä paremmin kuin muut. Miksi ryhmäliikunta on niin tehokasta?

Tässä sinulle viisi syytä, miksi syytä ryhmäliikuntaa kannattaa kokeilla:

 1. Ryhmäliikunta on hauskaa ja motivoivaa

Monet sanovat tylsistymisen olevan yksi syy treenaamisen lopettamiselle. 120 erilaista ryhmäliikuntatuntiamme antavat takuuvarmasti uutta inspiraatiota vuoden jokaiselle viikolle. Ryhmäliikuntaohjaajat motivoivat omalla ammattitaidollaan, ja tunneilla tehdään paljon erilaisia harjoituksia vaihtelevan musiikin tahtiin. Musiikista puheen ollen, tiesitkö, että musiikin kuuntelu treenin aikana parantaa suoritusta jopa 20 prosenttia?

Harjoittelua on myös vaikeampi jättää väliin, jos olet sopinut treenaavasi yhdessä jonkun kanssa. Pienellä sosiaalisella paineella on hyviä vaikutuksia, sillä se saa lähtemään liikkeelle myös vaikeampina päivinä. Monet jäsenistämme kokevat treenin sosiaalisen puolen olevan yksi tärkeimmistä motivaattoreista, ja monet saavat uusia ystäviä tunneiltamme.

Harjoittelu on yksinkertaisesti helpompaa muiden kanssa!

2. Ryhmäliikunnalla on monia hyviä vaikutuksia

On tieteellisesti todistettu, että ryhmäliikunta todella toimii. Kun Penn State Universityn tutkijat kokosivat 25 vähän liikkuvaa ihmistä 30 viikon koejaksolle, jossa he osallistuivat ryhmäliikuntatunneille, tulokset olivat hätkähdyttäviä.

Seitsemän ja puolen kuukauden hikisen treenijakson jälkeen 20 osallistujaa 25:stä pystyivät ylpeänä sanoa osallistuneensa jokaiseen harjoitukseen. Kaikkien osallistujien kehon rasvaprosentti ja kolesteroliarvot pienentyivät, ja lisäksi osallistujat kokivat itsetuntonsa parantuneen. Mikä parasta, kaikista tutkimukseen osallistuneista tuli aktiivisia liikkujia, ja he jatkoivat liikunnan priorisointia omassa arjessaan myös treenijakson jälkeen.

Yksi ryhmäliikunnan hyödyistä on se, että treeni tulee tehtyä loppuun asti, sillä yksin treenatessa harjoitus on helpompi lopettaa kesken. Monet myös antavat treenissä itsestään hieman enemmän ohjaajan ja muiden osallistujien läsnä ollessa.

3. Ryhmäliikunta tuo treeniin vaihtelevuutta

Treenistä tulee helposti yksitoikkoista, jos harjoituksia ei tietoisesti vaihtele. Yksitoikkoisuus puolestaan johtaa usein treenimotivaation laskemiseen. Treenien vaihtelevuudella on monia positiivisia vaikutuksia:

  • Saat lisää motivaatiota, koska teet erilaisia harjoituksia jokaisella treenikerralla.

  • Suorituskykysi kasvaa: jos treeni on yksitoikkoista, itseään tulee haastettua vähemmän. Kun osallistut erilaisille ryhmäliikuntatunneille, löydät lihaksia, joiden olemassaolosta et tiennytkään!

  • Loukkaantumisriski pienenee: monipuolisella treenillä vahvistat tasapuolisesti kehon kaikkia lihaksia.

Yli 120 erilaista ryhmäliikuntatuntiamme pitävät huolen siitä, että sinulla vaihtoehtoja, joista valita. Valikoimastamme löytyy tunteja jokaiseen tarpeeseen riippumatta kuntotasosta ja tavoitteista – halusitpa tulla vahvemmaksi, pudottaa painoa tai vain pitää hauskaa tanssimalla. Valittavanasi on eri tasoisia tunteja, niin kestoltaan kuin intensiteetiltään. Tiesitkö, että valikoimastamme löytyy esimerkiksi 23 erilaista joogatuntia?

4. Ryhmäliikunta sopii kaikille!

Suurin osa ELIXIAn ryhmäliikuntatunneista on suunniteltu ihmisten erilainen liikuntatausta huomioiden. Monet pelkäävät osallistua ryhmäliikuntaan, koska he ajattelevat tunnin sopivan vain kovakuntoisille – tämä on kuitenkin myytti. Ryhmäliikunta sopii kaikille!

Tunnit rakennetaan siten, että kaikki jäsenet voivat osallistua niille. ELIXIAssa aloittelijat treenaavat yhdessä jäsenten kanssa, jotka ovat käyneet samalla suosikkitunnillaan 10 vuotta. Toisin sanoen, et tarvitse tunnille osallistuaksesi aiempaa ryhmäliikuntakokemusta. Päätät itse, kuinka paljon haastat itseäsi tunnilla.

5. Ryhmäliikunta on turvallista ja pienentää loukkaantumisriskiä

Treenaaminen haastaa kehoa. Jos kehoon kohdistuu painetta väärällä tavalla, loukkaantumisriski kasvaa. Erilaisia rasitusvammoja syntyy useammin silloin, kun treeni tehdään itsenäisesti verrattuna ohjattuun ryhmäliikuntaharjoitteluun - eikä se ole ihme. Treenaaminen vaatii tietoa mm. oikeanlaisesta suoritustekniikasta. Kun harjoitusta ohjaa liikunnan ammattilainen, osallistujat saavat opastuksen oikeaan suoritustekniikkaan.

Monet kuntoilijoista jättävät treenatessaan väliin tärkeitä harjoituksen osa-alueita. Lämmittelyn sijaan monet siirtyvät heti raskaisiin painoihin tai aloittavat treenin kovalla kestävyystreenillä ja siirtyvät vasta sen jälkeen voimaharjoitteluun, jolloin suoritustekniikka kärsii. Ryhmäliikuntatunneilla otetaan huomioon kaikki treenin eri vaiheet. Koulutettu ohjaa pitää huolen siitä, että jokainen osallistuja tuntee tunnin jälkeen olonsa hyväksi ja treenanneeksi.