Tomaattikeitto ravunpyrstöjen kera
Tomaateissa on runsaasti vahvaa lykopeeni-antioksidanttia, joka voi suojata sairauksilta ja vähentää elimistön kuormitusta harjoittelun aikana. Lämmitettynä lykopeeni imeytyy paremmin elimistöön, joten tomaattia kannattaakin syödä lämmitettynä tämän tomaattikeiton tapaan.
Ainekset ovat 4 henkilölle
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 rkl rypsiöljyä
1 rkl basilikaa
1 rkl timjamia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
800 g säilöttyjä kirsikkatomaatteja
3 dl vettä
2 dl ranskankermaa
340 g valutettuja ravunpyrstöjä
Pinnalle:
Tuoreita basilikanlehtiä
3 viipaletta kuitupitoista leipää / henkilö
Leipäviipaleelle:
5 grammaa voita tai margariinia
2 juustoviipaletta (17 %)
2 paprikarengasta tai 2 kurkkuviipaletta
Ohjeet
Hienonna sipuli ja purista valkosipuli. Paista rypsiöljyssä, kunnes sipuli on kuullottunut ja mausta basilikalla, timjamilla, suolalla ja pippurilla. Lisää säilötyt kirsikkatomaatit ja vesi ja kiehauta. Anna hautua noin 5 minuuttia.
Ota kattila levyltä ja lisää joukkoon ranskankerma. Sekoita keitto sauvasekoittimella.
Tarjoile keitto ravunpyrstöjen, basilikanlehtien ja lisukkeilla varustetun leivän kera.
Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi
Liity jäseneksi