Tomaattikeitto ravunpyrstöjen kera - ELIXIA
Elixia.fi -sivustolle
Liity jäseneksi

Tomaattikeitto ravunpyrstöjen kera

Tomaateissa on runsaasti vahvaa lykopeeni-antioksidanttia, joka voi suojata sairauksilta ja vähentää elimistön kuormitusta harjoittelun aikana. Lämmitettynä lykopeeni imeytyy paremmin elimistöön, joten tomaattia kannattaakin syödä lämmitettynä tämän tomaattikeiton tapaan.

ELIXIA
29. kesäkuuta 2017

Ainekset ovat 4 henkilölle

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 rkl rypsiöljyä
1 rkl basilikaa
1 rkl timjamia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
800 g säilöttyjä kirsikkatomaatteja
3 dl vettä
2 dl ranskankermaa
340 g valutettuja ravunpyrstöjä

Pinnalle:
Tuoreita basilikanlehtiä
3 viipaletta kuitupitoista leipää / henkilö

Leipäviipaleelle:
5 grammaa voita tai margariinia
2 juustoviipaletta (17 %)
2 paprikarengasta tai 2 kurkkuviipaletta

Ohjeet

Hienonna sipuli ja purista valkosipuli. Paista rypsiöljyssä, kunnes sipuli on kuullottunut ja mausta basilikalla, timjamilla, suolalla ja pippurilla. Lisää säilötyt kirsikkatomaatit ja vesi ja kiehauta. Anna hautua noin 5 minuuttia.

Ota kattila levyltä ja lisää joukkoon ranskankerma. Sekoita keitto sauvasekoittimella.

Tarjoile keitto ravunpyrstöjen, basilikanlehtien ja lisukkeilla varustetun leivän kera.

Tomaattikeitto ravunpyrstöjen kera

Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi

Liity jäseneksi

Ravinto ja hyvinvointi

Tarjoamme paljon vinkkejä treenaamiseen ja syömiseen niin, että saat terveellisemmät elintavat sekä vahvemman kehon ja mielen.

Lue lisää aiheesta Ravinto ja hyvinvointi →