Broilerinfileet paahdettujen juuresten ja basilikajogurtin kera - ELIXIA
Elixia.fi -sivustolle
Liity jäseneksi

Broilerinfileet paahdettujen juuresten ja basilikajogurtin kera

Runsasproteiininen treeniruoka! Paahdetuissa juureksissa olevat porkkanat sisältävät lisäksi runsaasti alfa- ja beetakaroteenia, jotka ovat antioksidantteja ja suojaavat elimistöä tehokkaan harjoittelun aikana runsaasti muodostuvilta vapailta radikaaleilta.

ELIXIA
27. kesäkuuta 2017

Ainekset ovat 4 henkilölle

Paahdetut juurekset:
1 kg porkkanoita
1 kg palsternakkaa
6 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta/kuivattua timjamia
¾ tl suolaa
ripaus mustapippuria
4 rkl rypsiöljyä

Basilikajogurtti:
2 dl ruokajogurttia
puoli ruukkua basilikaa
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Pekoniin kääritty broilerinfilee:
8 pekoniviipaletta
800 g broilerinfileetä
ripaus mustapippuria

Ohjeet

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Paahdetut juurekset: Kuori ja viipaloi juurekset. Aseta ne uunipellille ja lisää joukkoon valkosipulinkynnet, timjami, suola, pippuri ja rypsiöljy. Kypsennä juureksia uunissa n. 30 minuuttia.

Basilikajogurtti: Pienennä basilikanlehdet, purista tai raasta valkosipuli ja sekoita ne ruokajogurttiin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pekoniin kääritty broilerinfilee: Kierrä pekoniviipale jokaisen broilerinfileen ympärille ja paista 2–3 minuuttia molemmin puolin, kunnes ne saavat hieman väriä. Mausta mustapippurilla. Pienennä uunin lämpötila 150 asteeseen. Paista fileitä uunissa 12–15 minuuttia tai kunnes ne ovat läpikypsiä.

Tarjoile broilerinfileet paahdettujen juuresten ja basilikajogurtin kera.

Broilerinfileet paahdettujen juuresten ja basilikajogurtin kera

Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi

Liity jäseneksi

Ravinto ja hyvinvointi

Tarjoamme paljon vinkkejä treenaamiseen ja syömiseen niin, että saat terveellisemmät elintavat sekä vahvemman kehon ja mielen.

Lue lisää aiheesta Ravinto ja hyvinvointi →