Miten syödä, kun työ on epäsäännöllistä? - ELIXIA
Elixia.fi -sivustolle
Liity jäseneksi

Miten syödä, kun työ on epäsäännöllistä?

On kovin vaikea syödä säännöllisesti, kun työajat ovat epäsäännölliset. Tärkeintä on löytää ruokailurytmi, joka toistuu kutakuinkin samanlaisena joka päivä.

ELIXIA
24. toukokuuta 2017

ELIXIA Q&A: Miten syödä, kun työ on epäsäännöllistä?  

Olen sairaanhoitaja ja työaikani ovat epäsäännölliset. Haluan syödä säännöllisesti ja terveellisesti, mutta se on kovin vaikeaa. Olen lihonut useita kiloja. Milloin pitäisi syödä aamiainen, jos työvuoro loppuu aamukuudelta? Entä päivällinen, jos on nukkunut koko päivän?

/ Britta

Hei Britta!

Kuten sanotkin, on vaikea syödä säännöllisesti, jos työajat ovat epäsäännölliset. Yritä löytää ruokailurytmi, joka toistuu kutakuinkin samanlaisena joka päivä.

Kun aloitat työt aikaisin aamulla, syö ennen töihin lähtöä jotain pientä, kuten voileipä, ja juo kuppi kahvia. Syö aamiainen kahvitauolla kello 8–9. Yövuoron jälkeen syö aamiainen ennen kuin menet nukkumaan. Lounasaika on, kun heräät, ja päivällinen myöhemmin illalla. Yövuorossa kannattaa syödä vain vähän ja välttää lämmintä ruokaa. Yritä ajoittaa ruokailut päiväajalle.

Elinor Carlsson, SATSin ravitsemusasiantuntija

Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi

Liity jäseneksi

Ravinto ja hyvinvointi

Tarjoamme paljon vinkkejä treenaamiseen ja syömiseen niin, että saat terveellisemmät elintavat sekä vahvemman kehon ja mielen.

Lue lisää aiheesta Ravinto ja hyvinvointi →