Kuinka paljon kaloreita on eri elintarvikkeissa? - ELIXIA
Elixia.fi -sivustolle
Liity jäseneksi

Kuinka paljon kaloreita on eri elintarvikkeissa?

Kuinka paljon kaloreita on eri elintarvikkeissa?

Kuinka paljon energiaa on kahdessa isossa kourallisessa hasselpähkinöitä, kymmenessä normaalikokoisessa perunassa ja isossa palassa kermakakkua yhteensä? No, niissä kaikissa on 500 kcal. Mitkä elintarvikkeet ovat kaloripommeja? Ja millä voi herkutella hyvällä omallatunnolla?

ELIXIA
27. huhtikuuta 2018

Herkutteletko pähkinöillä, koska ne kaikki ovat terveellisiä? Vältätkö perunaa, koska olet kuullut sen GI-arvon olevan korkea? Mieti uusiksi! Loppujen lopuksi ne ovat kalorit, jotka lihottavat. 

Eri elintarvikkeet sisältävät eri määriä kaloreita ja täyttävät erilailla. Suuri kaloripitoisuus ei välttämättä tarkoita, että siitä tulee kylläiseksi. Vertaa esimerkiksi lasillista virvoitusjuomaa ja suurta banaania, joista kummastakin saa reilut 100 kcal energiaa. Syömällä paljon runsaskalorisia elintarvikkeita saa helposti liikaa kaloreita – ja paino nousee. Tämä pätee myös terveellisten elintarvikkeiden kaloreihin.

Lue myös: Tämä sinun täytyy tietää, jos et halua laskea kaloreita

Kuinka paljon on 500 kcal?

Naiset tarvitsevat keskimäärin 2 000 kcal ja miehet keskimäärin 3 000 kcal päivässä painosta, kehon koostumuksesta ja fyysisestä aktiivisuudesta riippuen. 500 kcal on siis noin 17–20 % päivittäisestä energiantarpeesta. Se vastaa kevyttä lounasta tai illallista.

Oheisessa luettelossa on listattu, kuinka paljon 500 kcal on eri elintarvikkeita. 

Ylhäältä luettelon vasemmalta puolelta löytyy vähän kaloreita sisältävät elintarvikkeet, ja oikeassa alakulmassa varsinaiset kaloripommit.

Kuinka paljon on 500 kcal

 

Haluatko lisää vinkkejä siitä, miten syödä hyvin ja pitää paino kurissa? Täältä löydät 10 ruoka-ainetta, joita sinun kannattaa syödä joka viikko.

Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi

Liity jäseneksi

Ravinto ja hyvinvointi

Tarjoamme paljon vinkkejä treenaamiseen ja syömiseen niin, että saat terveellisemmät elintavat sekä vahvemman kehon ja mielen.

Lue lisää aiheesta Ravinto ja hyvinvointi →