Tämän takia kannattaa käyttää kompressiotuotteita - ELIXIA
Elixia.fi -sivustolle
1 kk harjoittelumaksu veloituksetta*

Tämän takia kannattaa käyttää kompressiotuotteita

Oletko nähnyt salilla jengillä erivärisiä ja -kuosisia säärystimiä tai sukkia, joita porukat pitävät hullun lailla? Jos säärystimet on sinulle uusi juttu, lue eteenpäin!

Tuuli Kuittinen
Tuuli Kuittinen
19. toukokuuta 2017

Mitä ne oikein on?

Nykyään kompressiotuotteita on monenlaista sorttia, mutta yleisesti tunnetuimmat niistä ovat varmasti säärystimet. Kompressiosäärystimet on suunniteltu käytettäviksi urheilusuorituksen aikana. Monet käyttävät säärystimiä myös kovien urheilusuoritusten jälkeen auttamaan palautumista. Säärystimien erikoiskudonta ja saumaton rakenne antavat hyvän käyttötuntuman, ja ne on helppo pukea.

 Itse käytän säärystimiä paljon varsinkin sellaisten treenien aikana, jotka sisältävät isoa rasitusta pohkeille. Säärystimet auttavat sekä käyttämään pohjetta paremmin että ehkäisemään seuraavan päivän kivikovia ja kipeitä pohkeita.

 Viime vuosina säärystimet ovat yleistyneet vauhdilla. Ne tuovat lisää tehoa harjoitteluun ja sopivat erityisesti pohjekrampeista ja penikkataudista kärsiville. Treenin aikana ja sen jälkeen saat paremmin apua esimerkiksi jalkojen verenkiertoon, etkä tunne oloasi turhaan jäykäksi.

Mitä niiden käyttö saa aikaan?

– Jalat saavat enemmän happea ja energiaa, koska verenkierto on tehokkaampaa. Suorituskyky paranee.

– Myös aineenvaihdunta paranee, jolloin maitohapot poistuvat nopeammin, väsymys vähenee ja palautuminen on nopeampaa.

– Saat tukea jaloille, mikä vähentää pehmytkudosvaurioita ja lihasjännitystä sekä antaa kevyemmän tunteen jaloista.

– Niillä voidaan ennaltaehkäistä ja hoitaa penikkatautia, akillesjänneongelmia sekä kramppeja.

Mitä hyviä vaikutuksia on?

Kompressiosäärystimien avulla voit kehittyä paremmaksi siinä, mitä teetkin, ja voit palautua nopeammin. Esimerkiksi juoksussa ne auttavat viemään maitohappoa pois pohkeista ja salitreeneissä ne voivat auttaa siinä, etteivät pohkeet tunnu treenin jälkeen aroilta.

Tiesitkö, että on myös olemassa kompressiohihoja?

Muun muassa heittolajeissa hihat ovat tavallisia, eikä niitä välttämättä edes tunnista niiksi. Koripallossa on yhä yleisempää käyttää hihaa toisessa kädessä, jotta heittoliike olisi varmempi. Käsivarsien kompressiohihoja voi käyttää parantamaan omia heikkouksia tai treenisäryn vähentämiseen.

Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi

Liity jäseneksi

Harjoittelu

Lue lisää aiheesta Harjoittelu →