Vihreä linssisalaatti fetajuuston, omenan ja sitruunamarinoidun punasipulin kera
Rautaa tarvitaan lihasten hapensaantiin. Vihreistä linsseistä saadaan hitaasti imeytyvää kasvikunnan rautaa, joka C-vitamiinin vaikutuksesta muuntuu nopeasti imeytyväksi raudaksi. Kastike sisältääkin sitruunaa, jossa on runsaasti C-vitamiinia.
Ainekset ovat 4 henkilölle
Linssit:
390 g vihreitä linssejä
1 ½ kasvisliemikuutiota
Marinoitu punasipuli:
reilun puolen sitruunan mehu (1½ rkl)
3 ½ rkl rypsiöljyä
1 ½ punasipulia
ripaus suolaa
450 g fetajuustoa
2 omenaa
Ohjeet
Linssit: Kiehauta vesi kattilassa ja lisää kasvisliemikuutio. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan.
Marinoitu punasipuli: Kuori ja viipaloi punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita öljy, sitruunamehu ja suola pienessä kulhossa. Lisää punasipuli ja anna tekeytyä.
Leikkaa omena ohuiksi viipaleiksi.
Paloittele fetajuusto pieniksi paloiksi.
Kun linssit ovat kypsiä, tarjoile salaattina ja koristele linssit fetajuustolla, marinoidulla punasipulilla ja omenalla.
Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi
Liity jäseneksi