Uunilohta röstiperuna-tuorejuustopedillä
Vihreä herne on ravinteikas palkokasvi, joka sisältää proteiinia ja hitaita hiilihydraatteja sekä tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita. Vihreä hernepyree tuo väriä lautaselle ja houkuttelee nirsompiakin maistamaan.
Ainekset ovat 4 henkilölle
1 tl rypsiöljyä
800 g lohifileetä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Röstiperunat:
800 g puikulaperunoita
50 g voita
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Hernepyree:
2–3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 pkt vihreitä herneitä (250 g)
Tuorejuustotäyte ruohosipulin kera:
150 g Philadelphia-kevyttuorejuustoa (15 %)
1½ dl kevyttä ranskankermaa
¾ ruukkua silputtua ruohosipulia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Pinnalle:
sitruunaviipaleita ja silputtua ruohosipulia
Ohjeet
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Paista lohta pienessä määrässä rypsiöljyä annospaloina ilman nahkaa 2–3 minuuttia molemmin puolin, kunnes kala on saanut hieman väriä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa n. 10–12 minuuttia.
Röstiperunat: kuori ja raasta puikulaperunat. Purista pois vesi ja tee neljä röstiperunanokaretta paistinpannulle ja anna paistua voissa n. 2–3 minuuttia molemmin puolin (kunnes röstiperunat ovat kullanruskeita). Mausta suolalla ja pippurilla.
Hernepyree: kiehauta vesi ja liemikuutio ja lisää herneet. Anna hautua 2 minuuttia. Kaada vesi pois ja sekoita herneet pyreeksi.
Tuorejuustotäyte ruohosipulin kera: sekoita ainekset tuorejuustotäytteeksi.
Tarjoilu: Aseta lautaselle röstiperuna, levitä päälle tuorejuustotäytettä ja lisää päälle lohi. Tarjoile hernepyreen kera ja lisää pinnalle silputtua ruohosipulia ja sitruunaviipaleita.
Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi
Liity jäseneksi