Turskahampurilainen avokadon ja coleslaw-salaatin kera
Hampurilainenkin voi olla terveellinen, ja siihen vaikuttaa sen sisältö. Turskasta valmistettu kalahampurilainen sisältää muun muassa leusiini-aminohappoa, joka kiihdyttää proteiinisynteesiä ja on tärkeää lihasten palautumisessa.
Ainekset ovat 4 henkilölle
Kalahampurilainen:
700 g tuoretta turskafileetä
3 kananmunaa
3 rkl korppujauhoja
3 keskikokoista keitettyä perunaa
rypsiöljyä paistamiseen
ripaus suolaa
Coleslaw:
140 g valkokaalia
puolikas punasipuli
2 porkkanaa
1 omena
3 rkl majoneesia, 80 %
1 dl ruokajogurttia
Lisukkeet:
1 sitruuna
2 avokadoa
12 kuitupitoista sämpylänpuolikasta, n. 8 g kuitua
Ohjeet
Coleslaw: Viipaloi valkokaali, mielellään juustohöylällä. Raasta porkkana raastinraudalla. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi omena ohuiksi viipaleiksi. Sekoita majoneesin ja ruokajogurtin kanssa. Laita jääkaappiin.
Lisukkeet: Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Halkaise avokado ja poista kivi. Irrota hedelmäliha lusikalla ja leikkaa viipaleiksi.
Kalahampurilainen: Poista kalafileestä ruodot. Sekoita kala ja perunat karkeaksi seokseksi tehosekoittimessa. Älä hienonna seosta liikaa, sillä kalasta tulee muutoin helposti kuivaa. Perunasta ja kalasta tulisi jäädä palasia seokseen. Sekoita joukkoon kananmuna ja korppujauho. Anna tekeytyä muutama minuutti. Mausta suolalla ja muotoile kahdeksan pihviä.
Lämmitä öljy paistinpannussa. Lisää pihvit ja paista n. 4–5 minuuttia molemmin puolin. Lämmitä sillä välin sämpylöitä uunissa n. 100 asteessa muutama minuutti.
Tarjoile turskahampurilainen sämpylän, coleslaw-salaatin ja avokadon kera.
Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi
Liity jäseneksi