Sushisalaatti
Nopeasti valmistettava sushiateria, jota kannattaa kokeilla! Ateriasta saadaan elintärkeitä omega-3- ja omega-6-rasvahappoja, jotka on yhdistetty hyvään vastustuskykyyn ja kehon pienempään rasvapitoisuuteen. Omega-3 ja omega-6 täydentävät toisiaan ja elimistössä tarvitaan molempia.
Ainekset ovat 4 henkilölle
550 g tuoretta lohta
3 avokadoa
200 g kurkkua
140 g tuoretta pinaattia
150 g sokeriherneitä
5 dl täysjyväriisiä
5 rkl riisiviinietikkaa
Lisukkeet:
soijakastiketta
wasabia
etikkainkivääriä
Ohjeet
Valmistelemalla riisin etukäteen lopun aterian valmistaminen kestää alle 15 minuuttia.
Riisi: Aloita keittämällä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ilman suolaa. Kun riisi on valmista, lisää mukaan riisiviinietikka ja jäähdytä vesihauteessa.
Huuhtele pinaatti ja lisää suureen kulhoon. Halkaise avokado ja poista kivi. Kaiverra hedelmäliha lusikalla ja leikkaa pieniksi viipaleiksi. Huuhtele ja viipaloi sokeriherneet. Viipaloi kurkku. Lisää vihannekset kulhoon.
Leikkaa lohifilee ohuiksi viipaleiksi. Sekoita vihannekset ja kylmä sushiriisi.
Tarjoile soijan, wasabin ja inkiväärin kera.
Huom! Viljeltyä lohta voidaan syödä raakana, sillä loistartunnan riski on lähes olematon. Viljellyssä kalassa saattaa olla loisia, jos kalan kasvatuksessa on käytetty käsittelemätöntä kalaa tai kalan jäänteitä tai jos kala on alkuperältään luonnonvarainen. Viljeltyä lohta, salmor salaria, ruokitaan pelleteillä, eivätkä ne ole koskaan eläneet luonnonvaraisina.
Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi
Liity jäseneksi