Sushisalaatti - ELIXIA
Elixia.fi -sivustolle
1 kk harjoittelumaksu veloituksetta*

Sushisalaatti

Nopeasti valmistettava sushiateria, jota kannattaa kokeilla! Ateriasta saadaan elintärkeitä omega-3- ja omega-6-rasvahappoja, jotka on yhdistetty hyvään vastustuskykyyn ja kehon pienempään rasvapitoisuuteen. Omega-3 ja omega-6 täydentävät toisiaan ja elimistössä tarvitaan molempia.

ELIXIA
25. kesäkuuta 2017

Ainekset ovat 4 henkilölle

550 g tuoretta lohta
3 avokadoa
200 g kurkkua
140 g tuoretta pinaattia
150 g sokeriherneitä
5 dl täysjyväriisiä
5 rkl riisiviinietikkaa

Lisukkeet:
soijakastiketta
wasabia
etikkainkivääriä

Ohjeet

Valmistelemalla riisin etukäteen lopun aterian valmistaminen kestää alle 15 minuuttia.

Riisi: Aloita keittämällä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ilman suolaa. Kun riisi on valmista, lisää mukaan riisiviinietikka ja jäähdytä vesihauteessa.

Huuhtele pinaatti ja lisää suureen kulhoon. Halkaise avokado ja poista kivi. Kaiverra hedelmäliha lusikalla ja leikkaa pieniksi viipaleiksi. Huuhtele ja viipaloi sokeriherneet. Viipaloi kurkku. Lisää vihannekset kulhoon.

Leikkaa lohifilee ohuiksi viipaleiksi. Sekoita vihannekset ja kylmä sushiriisi. 
Tarjoile soijan, wasabin ja inkiväärin kera.

Huom! Viljeltyä lohta voidaan syödä raakana, sillä loistartunnan riski on lähes olematon. Viljellyssä kalassa saattaa olla loisia, jos kalan kasvatuksessa on käytetty käsittelemätöntä kalaa tai kalan jäänteitä tai jos kala on alkuperältään luonnonvarainen. Viljeltyä lohta, salmor salaria, ruokitaan pelleteillä, eivätkä ne ole koskaan eläneet luonnonvaraisina.

Sushisalaatti

Tutustu valikoimaamme ja kokoa oma jäsenyytesi

Liity jäseneksi

Ravinto ja hyvinvointi

Tarjoamme paljon vinkkejä treenaamiseen ja syömiseen niin, että saat terveellisemmät elintavat sekä vahvemman kehon ja mielen.

Lue lisää aiheesta Ravinto ja hyvinvointi →